Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieNicolae Robu, audiat la DNA

Nicolae Robu, audiat la DNA

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei a fost chemat la DNA să dea declarații, alături de fostul viceprimar, Traian Stoia, într-un caz ce vizează un contract de furnizare de servicii de telefonie mobilă.

Nicolae Robu și Traian Stoia au fost solicitați la sediul DNA, pentru declarații, într-un caz ce vizează încheierea unui contract cu Vodafone România. În acest caz a fost făcută o reclamație, iar cei doi au fost nevoiți să dea explicații anchetatorilor.

La câteva ore după ce a părăsit sediul DNA, Nicolae Robu a revenit cu o explicație pe Facebook.

„În data de 04.05.2016, am fost audiat ca martor de DNA, într-un dosar privind încheierea de către Primăria Timișoara, în 2013, a unui contract pentru servicii de telefonie mobilă cu operatorul Vodafone. (…)

Ce am declarat eu nu reprezintă nimic spectaculos, și anume: am arătat că inițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilă în speță au aparținut d-lui Viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă. Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date după ce dl. Viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat că se respectă legea 100% și că se fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. În privința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei dată de semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic.

N-am știre despre niciun interes personal sau terț al cuiva legat de respectivul contract și nici despre vreo cât de mică ilegalitate. Dacă, cumva, așa ceva există, urez succes instituțiilor abilitate în a-i descoperi pe vinovați, dovedi și pedepsi. În ceea ce mă privește, sunt curat 100%, ca în absolut tot ce fac !”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...