Nicolae Robu, audiat la DNA

- Advertisement -

Primarul Timișoarei a fost chemat la DNA să dea declarații, alături de fostul viceprimar, Traian Stoia, într-un caz ce vizează un contract de furnizare de servicii de telefonie mobilă.

Nicolae Robu și Traian Stoia au fost solicitați la sediul DNA, pentru declarații, într-un caz ce vizează încheierea unui contract cu Vodafone România. În acest caz a fost făcută o reclamație, iar cei doi au fost nevoiți să dea explicații anchetatorilor.

La câteva ore după ce a părăsit sediul DNA, Nicolae Robu a revenit cu o explicație pe Facebook.

„În data de 04.05.2016, am fost audiat ca martor de DNA, într-un dosar privind încheierea de către Primăria Timișoara, în 2013, a unui contract pentru servicii de telefonie mobilă cu operatorul Vodafone. (…)

Ce am declarat eu nu reprezintă nimic spectaculos, și anume: am arătat că inițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilă în speță au aparținut d-lui Viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă. Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date după ce dl. Viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat că se respectă legea 100% și că se fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. În privința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei dată de semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic.

N-am știre despre niciun interes personal sau terț al cuiva legat de respectivul contract și nici despre vreo cât de mică ilegalitate. Dacă, cumva, așa ceva există, urez succes instituțiilor abilitate în a-i descoperi pe vinovați, dovedi și pedepsi. În ceea ce mă privește, sunt curat 100%, ca în absolut tot ce fac !”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare