Reamenajări cu ȚÂRÂITA la Gara de Nord Timișoara! Ce spune directorul Regionalei CFR și ce i-a cerut Nicolae Robu

- Advertisement -

”Îi mulțumesc domnului primar pentru imboldul pe care l-a dat Regionalei de căi ferate Timișoara prin acțiunile întreprinse de Poliția Locală anul trecut. Eu sunt director de la 1 iunie 2014 și nu mă mândream cu fața Gării de Nord care e o poartă de intrare în Vestul țării: Gara nu înseamnă doar transportul de călători ci trebuie să fie un loc în care să aștepți pe cineva sau să-l conduci și atunci, prin eforturile pe care le-am făcut și din bugetul avut, am încercat să facem câteva reparații și intervenții” a spus Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă la care a fost invitat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

După ce-a reparat o parte din interior, din banii proprii, Regionala CFR Timișoara va reface fațada și anunță că va instala și un sistem de iluminat arhitectural, tot din bugetul instituției. Acesta din urmă va costa circa 250.000 de lei

”Realitatea tristă e că timp de zeci de anu în această clădire nu s-a investit nimic. Am explicat anul trecut că nu mai putem fi înțelegători. Eu mă declar mulțumit că în condițiile grele, Regionala CFR Timișoara a reușit să schimbe fața Gării astfel încât să nu mai putem spune că această clădire este o rușine. Primăria nu are nicio implicare, însă fiind pe teritoriul municipiului timișoara ne putem exprima exigența de bună întreținere a clădirii și a proprietății în general, pe care o exprimăm vis-a-vis de oricare proprietar” a încercat Robu să ”repare” din imaginea reprezentanților Gării de Nord.

Boschetarii și aurolacii DISPAR! Chioșcurile vor fi IDENTICE!

Curățenia a devenit o prioritate sub conducerea noului director al Regionalei CFR Timișoara. În afara faptului că Alexandru Simu se declară împotriva ”staționării” boschetarilor în zona Gării de Nord, acesta vrea să modifice și aspectul comercial al clădirii. ”Ținem minte anul trecut ce indivizi întâlneam, ce miros era în pasajul pietonal, dar trebuie să intervină constant. Dacă într-un loc e mizerie, cei care trec pe acolo, contribuie la sporirea acesteia” susține Robu, care vrea să vadă o curățenie exemplară în zona Gării de Nord și pare-se că are toate șansele.

”Chioșcurile să nu mai fie de toate culorile, de toate mărimile și de toate formele. Eu am discutat la București că vreau să fac o zonă în care acestea să aibă o anumită formă, de un clasic modern. (…) Din punctul meu de vedere toate aceste lucrări se puteau face și de vechea conducere. Puteau fi făcute lucrări de 30 de ani, dar nu știu de ce nu s-a făcut. Vechiul contract, care era finanțat din fonduri europene și a fost pierdut, nu prevedea aceste lucrări, acolo fiind cuprinse altele, însă sperăm să reușim să facem un nou proiect pentru a obține finanțarea necesară acelui proiect” a încheiat Simu.

Urmăriți imaginile video de mai jos pentru a vedea care sunt modificările făcute deja la clădirea Gării de Nord, care sunt în plan, conform prezentării făcute de Alexandru Simu, dar și ce părere are acum Nicolae Robu, după ce a văzut că într-adevăr se lucrează și la acest obiectiv. Tot acolo puteți afla ce are în plan conducerea Regionalei CFR Timișoara pentru a ”modifica” accesul în interiorul clădirii, dar și cum vor fi înfrumusețate peroanele.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare