Primarul anunță criterii stricte pentru construirea parcării supraetajate din spate de la Bega

Date:

Nicolae Robu a anunțat astăzi că parcarea din spatele magaziniului Bega va intra în componența SDM, pentru ca Societatea de Drumuri Municipale să găsească un partener privat care să construiscă o parcare supraetajată în acea locație. Criteriile de selecție a partenerului privat vor fi stricte și vor lua în considerare numărul de locuri și durata de realizare a proiectului:

„Am dat în folosința Drumurilor Municipale (SDM) parcarea din sptele de la Bega pentru ca SDM  să găsească un partener privat care să facă o parcare supraetajată. Eu am cerut ca partenerul să fie selectat printr-o competiție deschisă, anunțată public. Sunt instituite câteva criterii pe baza cărora se vor acorda punctaje partenerilor potențiali și selecția este cât se poate de obiectivă după punctajul acumulat. Am considerat că este important să impunem criterii de eligibilitate și criterii de departajare. Criteriile garantează crearea unui anumit număr de locuri, vizeaza punerea la dispoziție a SDM și indirect a Primăriei a unui anumit număr de locuri din cele realizate. Criteriul obligatoriu este să se asigure ca prețurile să nu depășească valoarea medie din centrul orașului a 3 orașe din România, apropiate de Timișoara ca număr de locuitori ”, a explicat Robu.

Edilul speră că se va ajunge la o înțelegere și cu proprietarii de garaje din Parcul Brătianu, locație în care municipalitatea dorește să construiască încă o parcare supraterană, care va fi realizată după aceleași criterii ca și cea din spate de la Bega.

„Această abordare este nouă și sper să dea roade cât mai rapid, îmi doresc ca în cel mai scurt timp să ajungem și la o înțelegere cu poprietarii de garaje din Parcul Brătianu, pentru ca și acolo, după modelul de parcare din spate de la Bega, să contactam un partener și să realizăm și acolo o parcare supraterană. Desigur că SDM va plăti o redevență în urma unei concesiunii, dar scopul nu este să maximizeze profiturile de pe acel teren, scopul este ca cetățenii Timișoarei să abiă condiții cât mai bune de parcare în apropierea Zonei Cetate, care va fi terminată anul viitor”, a încheiat primarul.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare