Nesimţiţii din traficul de pe la noi sau „miserupismul” unor posesori de BMW

- Advertisement -

În ceas de seară, „un patrician” posesor de BMW seria 3 a decis că locul perfect unde şi-ar putea parca „bijuteria” este pe Gheorghe Lazăr, în faţa farmaciei Vlad şi nu oriunde, în mijlocul străzii. Şoferul în cauză, fie dorea să transmită „muritorilor de rând”, că este „buricul pământului” sau în acest caz, al străzii, fie deţine o cantitate îngrijorătoare de insolenţă. Am exclus varianta în care „săracul om bogat” nu a reuşit să găsească un loc de parcare deoarece fiind duminică seara, şi un tir ar fi reuşit să staţioneze în limitele bunului-simţ, deoarece chiar dacă, prin absurd, nu ar fi găsit o zonă pe care roţile BMW-ului său să o onoreze, rezolvarea nu se afla în „nu-i bai, o las aici, în mijloc, ăsta pare un loc bun”. Şi a lăsat-o acolo, a lăsat-o o bună bucată de vreme.

Nici nepăsarea pe care restul şoferilor o prezentau nu este, întocmai, admirativă. Acest „je m’en fiche” general este unul dintre motivele ce face aceşti bogătani impertinenţi să se autoproclame patricieni cu permis de conducere. Egalitate sigur nu e, căci dacă în locul strălucitorului seria 3, era o Dacia Logan sau un Daewoo Cielo într-un interval de doi timp şi trei mişcări, s-ar fi revoltat vreun oarecare. Dar stimabilii „poliţişti” , pe unde îşi făceau oare veacul? Era coadă la „Shaorma Instanbul” şi au pus pe pauză acţiunile lor intense de prevenire şi combatere a tot ce este ilegal?

Conceptul de „are maşină scumpă, face ce vrea muşchiul lui” a prins rădăcini, iar majoritatea posesorilor de autovehicule luxoase sunt conştienţi de acest lucru şi îl exploatează până peste limite. În fond, tu, parte a plebei, consideri că nu îţi permiţi să-l tragi de mânecă pe domnul ce şi-a parcat Porsche-ul Cayenne pe o trecere de pietoni şi două borduri. De ce ? Pentru că, în spatele perdelei de scuze, există teamă. Teama că zerourile din cont îi conferă nu doar putere, ci şi protecţie, că ochiul legii se uită în altă parte când adulmecă mirosul de gologani.

În ceea ce priveşte domnul, doamna sau domnişoara (deşi apleativul nu este meritat) din imagini, „vă rog daţi-i una peste bot”.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=v3acGSjuVB8&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare