Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieUn nou pas pentru parcarea supraetajată din zona centrală a Timișoarei. Primăria...

Un nou pas pentru parcarea supraetajată din zona centrală a Timișoarei. Primăria a reluat negocierile cu UVT

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoara a reluat negocierile cu Universitatea de Vest pentru popota militară de pe strada Oituz. Municipalitatea este dispusă să ofere la schimb Liceul CFR, pentru a obține terenul pe care ar urma să ridice o parcare supraetajată.

Primăria Timișoara poartă de câțiva ani discuții cu Universitatea de Vest pentru fosta popotă de pe strada Oituz, unde se vrea ridicarea unei parcări supraetajate. Inițial, municipalitatea a oferit clădirea Primăriei Vechi, situată în Piața Libertății. Totul a rămas însă la stadiul de discuție, pentru că municipalitatea nu contractase o firmă care să se ocupe de evaluarea proprietăților. Primarul a anunțat, marți, că se vor relua negocierile, iar pentru fosta popotă se oferă la schimb Liceul CFR.

„Am reușit să ducem la bun sfârșit licitația pentru achiziția unor servicii de evaluare. Aveam mare nevoie de așa ceva. Nu am putut să facem schimbul de proprietăți cu UVT, pentru că n-am avut o firmă care să facă evaluarea proprietăților, așa cum cere legea. Voi cere ca în regim de celeritate să se încheie un contract punctual pentru evaluarea popotei și cea a Liceului CFR și vom face rapid toate diligențele pentru schimbul de proprietăți pentru a putea să construim cât mai repede parcarea cu 10 etaje pe Oituz. Evaluarea se va termina relativ repede, așa spun eu, adică este o chestiune de câteva săptămâni. Va trebui evident să obținem și aprobările de rigoare, Universitatea de Vest de la Ministerul Educației”, a declarat Nicolae Robu, marți.

Potrivit edilului timișorean, lucrările la parcarea supraetajată vor începe la finalul acestui an, cel mai târziu în primăvara anului 2017. Rămâne însă de văzut în ce ritm se vor derula procedurile de negociere și de schimb de proprietăți, dar și din ce fonduri ar urma să fie ridicată parcarea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare