Parcare subterană, cu 700 de locuri, în plin centrul Timișoarei. Vezi când va fi construită și unde

- Advertisement -

Primarul Nicolae Robu a anunțat intenția municipalității de a construi un pasaj rutier subteran care să străbată Piața Victoriei, destinat exclusiv autoturismelor și microbuzelor, sau altfel spus, vehiculelor a căror înălțime nu depășește 2,60-2,80 metri.

Proiectul prevede reproiectarea infrastructurii rutiere și de transport public pe Inelul 1 de circulație, iar pasajul va face parte dintr-un circuit stradal larg care va pleca de la Bastion spre Punctele Cardinale și va trece, pe rând, prin intersecția Mărăști, Piața 700, Strada Sfântul Ioan, Materna, Operă, iar de aici se va putea intra prin subpasaj și mașinile vor ieși pe la liceul Miu, vor continua pe Bulevardul Brătianu, Bulevardul Michelangelo, Banca Națională (pe lângă Poștă) și din nou la Bastion. Studiul a costat 102.507.8 lei plus TVA, și va fi executat de o firmă din București, Sc Exe Company.ro SRL, vă informa Vocea Timișului încă din luna februarie a acestui an.

Dacă la acea vreme edilul Timișoarei, Nicolae Robu, susținea că ”sub actuala parcare de la Modex vom realiza și o parcare subterană cu vreo 350/400 de locuri. Dacă vom realiza această parcare atunci partea de Sud a Cetății va fi rezolvată din punct de vedere al locurilor de parcare. Dacă reușim să facem și în Zona Oituz o parcare de 1.000 de locuri va fi extraordinar”, planurile par a se fi schimbat puțin. ”Conceptul prevede, opțional, și realizarea unei părcari subterane cu circa 700 de locuri între sensul giratoriu MIU și intersecția Bd. Brătianu – Bd. Michelangelo, parcare ce ar fi extrem de binevenită în contextul transformării centrului istoric în zonă pietonală” se arată într-o informare venită pe adresa redacției, din partea Primăriei Timișoara, în contextul în care primarul Nicolae Robu este plecat în concediu, în Spania.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare