Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Parcare subterană, cu 700 de locuri, în plin centrul Timișoarei. Vezi când va fi construită și unde

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a anunțat intenția municipalității de a construi un pasaj rutier subteran care să străbată Piața Victoriei, destinat exclusiv autoturismelor și microbuzelor, sau altfel spus, vehiculelor a căror înălțime nu depășește 2,60-2,80 metri.

Proiectul prevede reproiectarea infrastructurii rutiere și de transport public pe Inelul 1 de circulație, iar pasajul va face parte dintr-un circuit stradal larg care va pleca de la Bastion spre Punctele Cardinale și va trece, pe rând, prin intersecția Mărăști, Piața 700, Strada Sfântul Ioan, Materna, Operă, iar de aici se va putea intra prin subpasaj și mașinile vor ieși pe la liceul Miu, vor continua pe Bulevardul Brătianu, Bulevardul Michelangelo, Banca Națională (pe lângă Poștă) și din nou la Bastion. Studiul a costat 102.507.8 lei plus TVA, și va fi executat de o firmă din București, Sc Exe Company.ro SRL, vă informa Vocea Timișului încă din luna februarie a acestui an.

Dacă la acea vreme edilul Timișoarei, Nicolae Robu, susținea că ”sub actuala parcare de la Modex vom realiza și o parcare subterană cu vreo 350/400 de locuri. Dacă vom realiza această parcare atunci partea de Sud a Cetății va fi rezolvată din punct de vedere al locurilor de parcare. Dacă reușim să facem și în Zona Oituz o parcare de 1.000 de locuri va fi extraordinar”, planurile par a se fi schimbat puțin. ”Conceptul prevede, opțional, și realizarea unei părcari subterane cu circa 700 de locuri între sensul giratoriu MIU și intersecția Bd. Brătianu – Bd. Michelangelo, parcare ce ar fi extrem de binevenită în contextul transformării centrului istoric în zonă pietonală” se arată într-o informare venită pe adresa redacției, din partea Primăriei Timișoara, în contextul în care primarul Nicolae Robu este plecat în concediu, în Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Şoferii care parchează în zonele rezidenţiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor-Timpark anunță că, din cauza...