Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

DEZASTRU! România a dat înapoi o treime din banii de la UE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

29,85 miliarde de euro este suma care a intrat în România din 2007 şi până în acum, ca fonduri pre şi post aderare. Însă ţara noastră, ca şi toate celelalte membre ale Uniunii Europene, are şi obligaţii, şi anume să contribuie la bugetul comunitar.

Potrivit datelor guvernamentale, România a plătit către Bruxelles peste 11 miliarde de euro, adică mai mult de o treime din cât a încasat.

Situaţia ar fi putut fi mai bună dacă gradul de absorbţie a fondurilor alocate ţării noastre pentru perioada 2007-2013 ar fi fost mai mare. Momentan, potrivit statisticilor de la Bucureşti, doar ceva mai mult de jumătate din banii alocaţi României au intrat efectiv în ţară.

Iar situaţia se poate înrăutăţi. Ţara noastră mai are la dispoziţie doar acest an ca să cheltuie toţi banii din perioada 2007-2013. Comisia Europeană a informat deja Bucureştiul că, dacă nu termină până la finalul anului proiectele deja începute, va fi obligată să le încheie cu bani de la buget.

Vezi pe digi24.ro situația defalcată a sumelor primite de la Uniunea Europeană și a celor plătite către UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare