Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieAcordul de la Minsk a apreciat leul

Acordul de la Minsk a apreciat leul

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a coborât de la 4,4420 lei la 4,4316 lei, într-o şedinţă în care deschiderea s-a realizat pe scădere pentru leu, la 4,4470 unităţi/euro. Anunţul făcut de preşedintele rus Vladimir Putin privind încheierea unui acord la Minsk, a avut un efect instantaneu, euro coborând la un minim de 4,4280 lei, pentru ca la ora 14:00, după temperarea entuziasmului din pieţe, cotaţiile să urce la 4,4340 – 4,4370 lei, mai jos cu circa jumătate de ban faţă de valorile înregistrate miercuri la aceeaşi oră.

Media dolarului american a coborât de la 3,9270 la 3,9081 lei iar cea a francului elveţian de la 4,2388 la 4,2024 lei, în condiţiile în care raportul acestuia faţă de euro a crescut la 1,05 franci. Leul ar putea reveni pe depreciere în cazul în care nu se va ajunge la un acord în privinţa datoriei publice a Greciei.

Monedele din regiune aveau o evoluţie asemănătoare faţă de euro. Cea poloneză se întărea la 4,182 – 4,213 zloţi iar cea maghiară la 307,3 – 309,7 forinţi.

Perechea euro/dolar avea o evoluţie foarte stabilă, tranzacţiile de pe pieţele internaţionale realizându-se între 1,1302 şi 1,1355 dolari. Investitorii aşteaptă deciziile care vor fi luate la începutul săptămânii viitoare, după ce reuniunea Eurogrup de acum două zile s-a încheiat fără să se ajungă la un acord între Grecia şi partenerii săi din zona euro şi fără o declaraţie comună. ”Am înregistrat progrese dar nu am ajuns la o concluzia comună”, a declarat Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrup. Grecia a primit, între 2010 şi 2012, din partea FMI-UE-BCE un ajutor în valoare de 240 miliarde dolari, cu condiţia unui program drastic de austeritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sfaturi practice: Cum poti reduce costurile la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Becurile economice sau cu LED pot aduce economii anuale de până la 60 de...

Leul rezistă la tsunami-ul pornit din China

Încetinirea ritmului de creştere al celei de a doua economii a lumii, cea chineză,...

Leul a încheiat săptămâna trecută pe apreciere

Apropierea de jumătatea lunii, când va avea loc şedinţa Comitetului de politică monetară al...