Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ce mesaj transmite președintele ales Klaus Iohannis la 23 de ani de la adoptarea primei Constituții a României

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Chiar dacă se află într-o vizită privată în Statele Unite ale Americii, președintele ales al României, Klaus Iohannis nu a ezitat să transmită un mesaj important românilor la împlinirea a 23 de ani de la momentul adoptării primei Legi fundamentale a țării noastre.

”Adoptarea în urmă cu 23 de ani a primei Constituții a României după căderea regimului comunist reprezintă un moment fundamental în procesul de consolidare democratică a țării noastre. Constituția României a consfințit definitiv opțiunea pentru democrație și libertate și un set de valori și principii fundamentale.

Astăzi putem spune că avem o Constituție care a trecut deja testul timpului. Integrarea europeană a impus anumite ajustări. Au fost însă și modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite, după cum există și texte care au permis interpretări forțate, dincolo de spiritul actului fundamental. Tocmai de aceea procesul de revizuire a Constituției, de modernizare și clarificare trebuie desăvârșit în perioada următoare, iar modificările vor avea rolul de a o face mai puternică, de a construi un edificiu statal mai eficient, de a întări statul de drept, dar și libertățile cetățenești.

Constituția descrie cadrul funcționării statului. În interiorul acestui cadru este important însă și comportamentul actorilor politici și sociali. Respectul față de Constituție privește nu doar textul legii fundamentale și conformarea față de acesta în toate acțiunile și deciziile. Reperul nostru permanent trebuie să fie și spiritul Constituției, care se regăsește în principii precum separarea puterilor în stat, domnia legii, respectarea drepturilor cetățenilor” a scris Klaus Iohannis pe siteul său, www.iohannispresedinte.ro.

Tot astăzi, premierul Victor Ponta a transmis un mesaj oficial cu aceeași ocazie, cerând ca Legea fundamentală să fie modificată cu prioritate în 2015.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore