Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Luni se dă startul înscrierilor la Universitatea de Vest din Timișoara. 11 facultăți, peste 2.000 de locuri ”fără taxă”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Din toamnă, la UVT vor funcționa și două noi specializări, ”Contabilitate și informatică de gestiune” – în limba germană, la Facultatea de Economie și specializarea ”Arte Decorative”, la Facultatea de Arte și Design. De altfel, Universitatea oferă, la nivel de licență, șase specializări în limbi străine.

”Oferta educațională a Universității este creată pe cerințele pieței muncii, cu atenție ridicată spre student, spre necesitățile acestuia pentru anii petrecuți în universitate, dar și pentru traseul său profesional. Este un cumul de activitate în sălile de curs, în laboratoare, cu activități practice desfășurate fie în bazele noastre de cercetare, fie în companiile private. Accentul se pune mult pe dezvoltarea de competențe specifice domeniului ales. Astfel, la absolvire, cei care au studiat la noi să fie capabili să ocupe locuri de muncă specializate”, declară Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

UVT rămâne consecventă obiectivului de a consolida relația cu mediului preuniversitar și, în baza acordurilor încheiate, anunță menținerea centrelor de înscriere și admitere din anul 2014 și operaționalizarea unui nou centru în Râmnicu Vâlcea, pentru ambele sesiuni de admitere 2015, pentru toate facultățile. Centrele de înscriere și admitere vor prelua dosarele candidaților în aceleași condiții ca în Timișoara, aceștia fiind scutiți de un drum suplimentar.

”Reacția pozitivă a candidaților și a comunităților locale obținută la admiterea de anul trecut ne-a îndemnat să menținem și în acest an centrele de înscriere și admitere deschise în afara Timișoarei. Mai mult, am decis deschiderea unui centru și la Râmnicu Vâlcea, având în vedere că numeroși tineri din zonă vin la noi la studii în fiecare an. Măsura face parte din deschiderea către comunitate manifestată de Universitate și dorința noastră în a-i sprijini pe viitorii studenți”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Astfel, cei interesați se pot înscrie la cursurile Universității de Vest din Timișoara și în centrele județene de înscriere și admitere nominalizate mai jos, în perioada 13-16 iulie 2015, între orele 9;00-14;00.
– Colegiul Național ”Decebal” Deva, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22, județul Hunedoara (Intrarea de pe strada Andrei Șaguna);
– Colegiul Național ”Traian Lalescu” Reșița, Bd. A.I. Cuza, Nr. 7, județul Caraș-Severin;
– Colegiul Național ”Gheorghe Țițeica” Drobeta Turnu Severin, Str. Crișan, nr. 50, județul Mehedinți;
– Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Str. Carol I, Nr. 41, județul Vâlcea.

Universitatea pune la dispoziția absolvenților de liceu și un număr de aproximativ 3.500 de locuri în regim cu taxă. Pentru admiterea la nivel de master, UVT are disponibile un număr de 1.200 de locuri bugetate. Calendarul înscrierii și admiterii diferă de la o facultate la alta, iar informații detaliate sunt disponibile pe pagina de internet a Universității, sau pe pagina de Facebook a instituției. Universitatea are stabilită o perioadă de admitere și în toamnă, după cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, pentru locurile rămase neocupate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Concursu de solutii pentru noile fatade ale sediului Universitătii de Vest

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță că a fost lansat concursul de...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...