Trei sirieni, gata să dea BUZNA în România pe la Lunga! Ținta: Spațiul Schengen

0
1186

Miercuri, 1 iulie 2015, în jurul orei 21:00, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere ”Attica”, un grup de persoane care se deplasa pe jos, dinspre ”frontiera verde” spre interiorul ţării.

Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a reţinut, la aproximativ 100 metri faţă de frontiera cu Serbia, trei persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii, cu vârste cuprinse între 34 ani şi 36 ani, sunt cetăţeni din Siria care au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Sirienii au povestit oamenilor legii că s-au deplasat cu un autoturism de ocazie până în apropierea frontierei cu România, apoi pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetăţenilor sirieni şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Spune-ţi opinia civilizat!