Albanez, caut Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au de lucru cu migranţii

- Advertisement -

Joi seară, în jurul orei 23:00, lucrătorii Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat cu ajutorul aparatului portabil de supraveghere pe timp de noapte un autoturism care se deplasa înspre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi care a oprit la 500 metri de frontieră. Pe timpul staţionării din mijlocul de transport a coborât o persoană care a început să se deplaseze pe jos, peste câmp (ocolind perimetrul PTF Cenad), înspre Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică în urma căreia s-a reţinut un bărbat care se deplasa spre Ungaria, precum şi şoferul mijlocului de transport, care era însoţit de un alt conaţional. Persoanele descoperite au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. S-a stabilit că bărbaţii depistaţi sunt cetăţeni din Albania cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani.

În cadrul primelor cercetări cu toţii au declarat că intenţia lor era de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen, iar bărbatul depistat pe câmp a mai declarat că a recurs la această metodă deoarece avea interdicţie de circulaţie în ţările din Spaţiul Schengen. Bărbatul în cauză a mai relatat că cei doi conaţionali trebuia să-l preia din nou, din Ungaria, după cu urmau să-şi efectueze formalităţile de frontieră.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Poliția Rutieră Timiș a tăiat în carne vie

E greu de crezut că și azi mai sunt...

Hoții de catalizatoare, din nou în acțiune! Doi tineri, prinși în flagrant de polițiști

Polițiștii Secției 5 Timișoara au surprins în flagrant doi...

Mircea Ionescu, fost director Romtelecom Timiș, protagonistul unui accident rutier, sub influența alcoolului

Mircea Ionescu, fost director Romtelecom Timiș, actualmente patron al...

Cincisprezece migranti prinsi in zona de frontiera Oravita

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img