Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialFundaţia ”Pentru Voi” Timișoara promovează economia socială la Deva

Fundaţia ”Pentru Voi” Timișoara promovează economia socială la Deva

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Întâlnirea dintre reprezentanţii Fundaţiei ”Pentru Voi” şi reprezentanţii companiilor şi autorităţilor locale din Deva promovează conceptul de economie socială şi necesitatea parteneriatul dintre companiile economiei tradiţionale şi structurile de economie socială. Seminarul ”Economia Socială – oportunităţi de afaceri” de la Deva este ultimul din seria celor patru seminarii organizate în Regiunea de Vest, după cele din Timişoara, Arad şi Reşiţa.

”Numărul persoanelor cu dizabilități angajate este foarte mic în România – doar 30.556, adică mai puțin de 9,48% dintre persoanele adulte cu handicap cu vârsta între 18-60 ani. Prin comparație, în Uniunea Europeană, conform unui studiu Academic Network of European Disability Experts (ANED) realizat în 2010, 45.8% din persoanele cu dizabilități sunt persoane active pe piața muncii. Din păcate, deşi există facilităţi fiscale care sprijină angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, ele sunt prea puţin folosite de companii. Tocmai de aceea dorim să pledăm pentru parteneriatul între companiile economice tradiţionale şi structurile de economie socială, în interesul ambelor părţi” a declarat Laila Onu, director general al Fundaţiei ”Pentru Voi”.

Seminarul ”Economia Socială – oportunităţi de afaceri” este organizat în cadrul proiectului ”Diferiţi, dar profesionişti valoroşi” cofinanţat din Fondul Social European prin Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 – 2013 „Investeşte în Oameni!”.

Fundaţia “Pentru Voi” este singurul ONG din Timişoara care oferă, de 19 ani, servicii sociale comunitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora. Unitatea Protejată ”Pentru Voi” este o inteprindere socială cu un număr de 35 de angajaţi, persoane cu dizabilităţi, care oferă o gamă largă de produse şi servicii şi susţine serviciile sociale furnizate de Fundaţia ”Pentru Voi” celor 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Fete cu dizabilitati din Centrul de Plasament Recas, obligate sa se prostitueze. Au intervenit mascatii

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), alături de...

Primarul Timișoarei, amendat pentru discriminare.

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...

Ziua Europeană a Terapiei prin Muzică, eveniment UNIC sărbătorit la Timișoara

Pentru prima dată în România, la Timișoara se va sărbători Ziua Europeană a Terapiei...