Fundaţia ”Pentru Voi” Timișoara promovează economia socială la Deva

- Advertisement -

Întâlnirea dintre reprezentanţii Fundaţiei ”Pentru Voi” şi reprezentanţii companiilor şi autorităţilor locale din Deva promovează conceptul de economie socială şi necesitatea parteneriatul dintre companiile economiei tradiţionale şi structurile de economie socială. Seminarul ”Economia Socială – oportunităţi de afaceri” de la Deva este ultimul din seria celor patru seminarii organizate în Regiunea de Vest, după cele din Timişoara, Arad şi Reşiţa.

”Numărul persoanelor cu dizabilități angajate este foarte mic în România – doar 30.556, adică mai puțin de 9,48% dintre persoanele adulte cu handicap cu vârsta între 18-60 ani. Prin comparație, în Uniunea Europeană, conform unui studiu Academic Network of European Disability Experts (ANED) realizat în 2010, 45.8% din persoanele cu dizabilități sunt persoane active pe piața muncii. Din păcate, deşi există facilităţi fiscale care sprijină angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, ele sunt prea puţin folosite de companii. Tocmai de aceea dorim să pledăm pentru parteneriatul între companiile economice tradiţionale şi structurile de economie socială, în interesul ambelor părţi” a declarat Laila Onu, director general al Fundaţiei ”Pentru Voi”.

Seminarul ”Economia Socială – oportunităţi de afaceri” este organizat în cadrul proiectului ”Diferiţi, dar profesionişti valoroşi” cofinanţat din Fondul Social European prin Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 – 2013 „Investeşte în Oameni!”.

Fundaţia “Pentru Voi” este singurul ONG din Timişoara care oferă, de 19 ani, servicii sociale comunitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora. Unitatea Protejată ”Pentru Voi” este o inteprindere socială cu un număr de 35 de angajaţi, persoane cu dizabilităţi, care oferă o gamă largă de produse şi servicii şi susţine serviciile sociale furnizate de Fundaţia ”Pentru Voi” celor 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai acesteia.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Fete cu dizabilitati din Centrul de Plasament Recas, obligate sa se prostitueze. Au intervenit mascatii

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

Primarul Timișoarei, amendat pentru discriminare.

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Ziua Europeană a Terapiei prin Muzică, eveniment UNIC sărbătorit la Timișoara

Pentru prima dată în România, la Timișoara se va...

UVT, un nou PREMIU! De ce a primit distincția ”Cea mai accesibilă universitate”

Distincția a fost acordată în cadrul proiectului ”Dincolo de...

Voluntariat şi sport pentru incluziune socială, la Fundația ”Pentru Voi” din Timișoara

Miercuri, 13 mai, între orele 11:00 - 14:00, beneficiarii...

Din aceeași categorie

Categorii Populare