Pentru prima dată în România, la Timișoara se va sărbători Ziua Europeană a Terapiei prin Muzică, care va fi organizată de Fundația de Abilitare „Speranța”. Evenimentul deschis publicului va avea loc luni, 16 noiembrie, între orele 13.00 – 15.00, la sediul Fundației de pe strada Aurel Popovici nr. 17.

Terapia prin muzică (muzicoterapia) este o complexă metodă psihologică ce utilizează sunetul în toate formele sale, în vederea promovării, menținerii și restaurării sănătății mentale, fizice și emoționale. Muzicoterapia se adresează unei game largi de nevoi, fiindu-i demonstrată eficiența la copiii cu dizabilități de învățare, autism, tulburări comportamentale, dar și la adulții cu depresii sau traume de anxietate, la persoanele vârstnice cu Parkinson sau demență.

Din agenda evenimentului vor face parte și ateliere cu activități de muzică. Se va forma un dialog muzical între participanți, în urma căruia aceștia vor învăța să își exprime trăirile interioare cu ajutorul instrumentelor muzicale. Vor mai avea loc și discuții despre beneficiile muzicii în rândul copiilor cu dizabilități și vor fi prezentate rezultatele studiilor obținute în ultimul an de terapie prin muzică în rândul copiilor cu autism, sindrom Down, întârzieri ale limbajului sau probleme emoționale și cum i-a ajutat muzica în funcție de dizabilitatea lor.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.