Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentZiua Europeană a Terapiei prin Muzică, eveniment UNIC sărbătorit la Timișoara

Ziua Europeană a Terapiei prin Muzică, eveniment UNIC sărbătorit la Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pentru prima dată în România, la Timișoara se va sărbători Ziua Europeană a Terapiei prin Muzică, care va fi organizată de Fundația de Abilitare „Speranța”. Evenimentul deschis publicului va avea loc luni, 16 noiembrie, între orele 13.00 – 15.00, la sediul Fundației de pe strada Aurel Popovici nr. 17.

Terapia prin muzică (muzicoterapia) este o complexă metodă psihologică ce utilizează sunetul în toate formele sale, în vederea promovării, menținerii și restaurării sănătății mentale, fizice și emoționale. Muzicoterapia se adresează unei game largi de nevoi, fiindu-i demonstrată eficiența la copiii cu dizabilități de învățare, autism, tulburări comportamentale, dar și la adulții cu depresii sau traume de anxietate, la persoanele vârstnice cu Parkinson sau demență.

Din agenda evenimentului vor face parte și ateliere cu activități de muzică. Se va forma un dialog muzical între participanți, în urma căruia aceștia vor învăța să își exprime trăirile interioare cu ajutorul instrumentelor muzicale. Vor mai avea loc și discuții despre beneficiile muzicii în rândul copiilor cu dizabilități și vor fi prezentate rezultatele studiilor obținute în ultimul an de terapie prin muzică în rândul copiilor cu autism, sindrom Down, întârzieri ale limbajului sau probleme emoționale și cum i-a ajutat muzica în funcție de dizabilitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Dominic Fritz anunţă o amplă acțiune de recuperare a patrimoniului orașului pe malul Begăi! Peste 11 hectare sunt ocupate ilegal

Dominic Fritz a anunțat că, începând de astăzi, Primăria Timișoara a demarat o amplă...

Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă! A crescut numărul cazurilor de pneumonii comunitare

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda...

O nouă acţiune de dezinsecţie aeriană și terestră începe săptămâna viitoare la Timișoara!

Continuă dezinsecția la Timișoara! Municipalitatea anunță că, în perioada 19-24 mai, se va desfășura...