Universitatea Politehnica Timișoara se bucură, în 2014, de un interes considerabil din partea viitorilor studenți

- Advertisement -

La Facultatea de Automatică și Calculatoare (domeniile Calculatoare și Tehnologia Informaţie și Ingineria Sistemelor), respectiv Facultatea de Electronică și Telecomunicații (domeniul Inginerie Electronică și Telecomunicaţii), proba scrisă la Matematică are loc astăzi, 22 iulie, cu începere de la ora 10:00. La testare vor participa 1.046 de candidați care doresc să ocupe unul dintre cele 570 de locuri bugetate disponibile pentru domeniile menționate anterior.

Proba de Desen tehnic și liber pentru specializarea Arhitectură (Facultatea de Arhitectură și Urbanism) a avut loc ieri, 21 iulie. Pentru 65 de locuri bugetate concurează 129 de candidați. În cazul lor runda I de confimări începe astăzi la ora 10:00.

Specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, tot din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, organizează proba de Desen tehnic și liber în 23 iulie urmând ca sesiunea de confirmări să înceapă pe 24 iulie.

Menționăm că cea mai mare concurență este înregistrată la Specializarea Informatică din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare unde există 396 de înscriși pe 55 de locuri bugetate. Programul de studii are durata de 3 ani, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

În topul preferințelor candidaților se află și următoarele domenii: Științe ale Comunicării – 137 de înscriși pe 45 de locuri bugetate; Inginerie Geodezică – 80 de înscriși pe 45 de locuri bugetate; Mecatronică și Robotică – 155 de înscriși pe 88 de locuri bugetate; Inginerie și Management – 261 de înscriși pe 145 de locuri bugetate; Inginerie electrică – 161 de înscriși pe 90 de locuri bugetate.

UPT se numără printre puținele universități din țară care oferă cazare tuturor studenților săi, netimişoreni, în cele 16 cămine studențești (peste 5.000 de locuri de cazare) proaspăt renovate. Servirea mesei se poate face în restaurantele studenţeşti, la preţuri preferențiale. Studenții UPT își desfășoară orele de educație fizică şi activităţi recreative în cadrul a două baze sportive cu dotări de ultimă oră: două bazine de înot semiolimpice, unul acoperit și unul descoperit; terenuri acoperite și descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pistă de atletism; săli de forță și fitness. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru studenți. De asemenea, studenții UPT beneficiază de gratuitate pe transportul în comun din Timișoara.

Universitatea „Politehnica” din Timişoara este singura universitate de cercetare avansată şi educaţie din Vestul României. Pregătirea oferită permite absolvenţilor să facă faţă cu succes cerinţelor actuale ale pieţei forţei de muncă din ţară şi străinătate.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Lotul Politehnicii Timișoara s-a reunit astăzi! La primul antrenament s-au prezentat 33 de jucători

Politehnica Timişoara s-a reunit astăzi pentru abordarea părţii secunde...

Universitatea de Vest din Timisoara deschide noua perioada de admitere

După ce prima sesiune de admitere, cea din vară,...

Jandarmii timisoreni cauta viitori colegi. Vezi conditiile de admitere

Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timişoara desfăşoară, în...

Elev din Lugoj, medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în...

1.500 de elevi la cea de-a VI-a ediție a ”Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”

Cea de-a VI-a ediție a evenimentului ”Politehnica Timișoara -...

SCM Politehnica Timisoara a cucerit Cupa Romaniei la handbal masculin

Echipa masculină de handbal SCM Politehnica Timișoara a dispus,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare