PSD Timiş îi cere primarului Nicolae Robu să-l DEMITĂ pe secretarul Primăriei, Ioan Cojocari

- Advertisement -

Curtea de Conturi a stabilit anul trecut că societatea SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA a primit pe perioada vechii administrații locale peste 31 de milioane de lei de la bugetul local. Societatea, aparținând fostului finanțator al celor de la Politehnica Timișoara, Marian Iancu, este în insolvență, în timp ce omul de afaceri are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea, motiv pentru care Primăria orașului de pe Bega trebuie să demareze precesul de recuperare a prejudiciului, însă nu se știe împotriva cui se va putea îndrepta.

Vinovații par a fi semnatarii documentelor de finanțare, fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, și secretarul, încă în exercițiu al Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari. Dacă primul dintre cei doi s-a retras din viața publică, după ce nu a mai participat la alegerile din 2012, cel de-al doilea este păstrat în funcție și de actualul edil, Nicolae Robu, care, deși în campania electorală făcea mare gargară pe tema destituirii lui ”Johhny” Cojocari, odată cu instalarea pe fotoliul de edil-șef, dorința fostului rector ajuns primar s-a stins.

Robu spunea acum ceva vreme că nu acuză administrația locală precedentă pentru ceea ce s-a întâmplat, aruncând vina pe ”ambiguitatea legii”.

Ca atare, PSD Timiș a luat o poziție radicală față de Cojocari, solicitându-i lui Nicolae Robu să-l elibereze din funcție pe secretarul primăriei. ”Decizia Curţii de Apel Timişoara, care spune că finanţarea echipei de fotbal Politehnica Timişoara, patronată de Marian Iancu, a fost ilegală, nu poate rămâne fără urmări. Vorbim în acest caz despre o sumă importantă de bani, 31,6 milioane de lei, bani publici, care au plecat către echipa lui Marian Iancu după un aviz de legalitate dat de secretarul Primăriei Municipiului Timişoara, Ioan Cojocari, şi votul unei părţi a consilierilor locali de la acea vreme. Încă de atunci, consilierii Partidului Social Democrat au atras atenţia asupra ilegalităţii finanţării şi au refuzat de fiecare dată să dea un vot pozitiv în această speţă” anunță reprezentanții PSD Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

”Îi solicităm primarului Timişoarei, Nicolae Robu, să înceapă demersurile legale pentru eliberarea din funcţie a secretarului Primăriei, Ioan Cojocari, cel care se face, în mare măsură, vinovat pentru această finanţare ilegală. Ar mai trebui menţionat că, în perioada respectivă, Nicolae Robu era senator şi preşedinte al PNL Timiş, şi chiar dânsul făcea presiuni asupra consilierilor din partidul dumnealui pentru a da vot pozitiv finanţării ilegale a Politehnicii Timişoara. De asemenea, Partidul Social Democrat îi solicită primarului Nicolae Robu să considere prioritară recuperarea prejudiciului şi să acţioneze în consecinţă”, au mai spus pesediștii.

Foto:adevarul.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img