Robu dezvăluie motivul pentru care a început războiul cu Stoia: „Face totul public, inclusiv anchetele despre mafia imobiliară”

- Advertisement -

Războiul declaraţiilor dintre Robu şi Stoia este doar la început, însă primarul Timişoarei face şi primul pas prin dezvăluirea motivului ce stă la baza supărării sale. Nemulţumit că ţiganii încă pun mâna pe diferite clădiri importante din oraşul de pe Bega, edilul-şef a „comandat” anchete amenunţite pentru a afla vinovaţii acestei situaţii şi instituţiile pe care aceştia le reprezintă, pentru a-i trage la răspundere.

„Recent, mi-am făcut cunoscută public opinia că în Timişoara, un număr important de clădiri importante, publice şi private, situate mai ales în zonele centrale, au ajuns în posesia unor clanuri, în maniere suspecte. Am afirmat că, după toate aparenţele, acest lucru s-a întâmplat în stil mafiot, prin cârdăşii între beneficiari şi persoane importante din diverse instituţii ale statului şi administraţiei publice locale: Oficiul de Carte Funciară, Notariate, Instanţe judiciare, Poliţie, Primărie, etc. Am mai spus că Primăria Municipiului Timişoara cooperează în prezent cu instituţii abilitate ale statului în încercarea de a face lumină în această speţă, de a-i identifica pe vinovaţi şi de a face ca ei să fie pedepsiţi, respectiv de a asigura recuperarea a cât mai mult cu putinţă din prejudiciul cauzat municipiului Timişoara” declară Robu.

„După cum este cunoscut, o anchetă trebuie să se desfăşoare sub semnul discreţiei, pentru a nu li se facilita celor anchetaţi posibilităţi de contracarare a demersurilor derulate cu privire la ei. În ceea ce mă priveşte, ca om responsabil, care doreşte cu adevărat reuşita anchetelor şi a cărui credibilitate este totală, date fiind, pe de o parte prestaţia în înaltele funcţii avute anterior, iar pe de altă parte, faptul că n-am avut niciodată nici cea mai mică tangenţă cu domeniul afacerilor imobiliare, am păstrat cu sfinţenie confidenţialitatea. Din păcate, nu acelaşi lucru îl pot spune despre dl. Viceprimar Traian Stoia, care, în pofida atenţionărilor mele, de fiecare dată când afla ce se anchetează şi cum stau lucrurile, organiza conferinţe de presă şi făcea totul public, prezentând informaţiile obţinute de la anchetatori drept mari descoperiri personale” a dezvăluit primarul, care a făcut din nou apel la instituţiile abilitate pentru a-şi face treaba şi a descoperi vinovaţii chiar dacă poate fi prea târziu pentru recuperarea patrimoniului.

„Cer public instituţiilor abilitate ale statului român să investigheze cu profesionalism şi bună credinţă, măcar acum, în ceasul al 12-lea, tot ce s-a întâmplat în municipiul Timişoara în toţi aceşti ani scurşi de la Revoluţie până în prezent şi le asigur, şi în continuare, de întreaga mea cooperare. Cer public, de asemenea, d-lui Viceprimar Traian Stoia, să înceteze cu dezvăluirile neavenite privitoare la aceste anchete, în încercarea de suplinire a lipsei de performanţă în exercitarea atribuţiilor ce-i revin, cu fumigene populiste mediatice care pot împieta asupra bunului mers al anchetelor. E un lucru elementar că în timpul unor anchete, comunicarea trebuie asigurată de instituţiile anchetatoare, care ele ştiu ce e de spus şi ce nu-i de spus în fiecare moment. Şi-i mai cer d-lui Viceprimar Traian Stoia să acţioneze în limitele legii şi ale prerogativelor pe care le are, şi nu discreţionar, după deviza „eu sunt legea, eu ştiu ce trebuie făcut, eu nu ascult de nimeni (n.m.: din Primărie, evident, căci altfel…)” a mai adăugat Robu.

Edilul atenţionează ţiganii, dar şi românii sau alte etnii, că atâta vreme cât el va fi pe această funcţie, niciun clan nu va mai jefui Timişoara ca şi până acum: „Aduc toate asigurările timişorenilor că atâta vreme cât voi fi Primar al Timişoarei, îi voi servi NUMAI ŞI NUMAI PE EI şi că NICIUN CLAN -nici de rromi, şi nici de români (!!!) sau de alte etnii sau combinaţii de etnii- nu va jefui Timişoara aşa cum au jefuit-o din 1990 încoace!” încheie Robu comunicatul emis joi după-masă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img