primar-Teremia-Mare-debanat
Sursa foto: debanat.ro

Polițiștii timișeni au descins, miercuri, în șase locații din județ, într-un dosar în care fostul primar din Teremia Mare este bănuit de delapidare în formă continuată. Prejudiciul în acest caz este estimat la 115.000 de lei.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Sânnicolau Mare, polițiștii timișeni au efectuat șase percheziţii pe raza judeţului Timiş, în vederea documentării şi probării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de delapidare şi complicitate la delapidare. Principalul suspect este Cosmin Sîntean, fost primar al comunei Teremia Mare

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, un bărbat de 42 de ani, în calitate de reprezentant legal al unei instituţii publice, ar fi încheiat un contract cu o societate de distribuţie carburanţi, care i-ar fi pus la dispoziţie 3 carduri pentru alimentarea cu combustibil a autovehiculelor instituţiei. Ulterior, acesta, cu sprijinul a doi angajaţii ai staţiei de alimentare, ar fi folosit cardurile pentru alimentarea altor autovehicule, sumele de bani obţinute fiind folosite în interes personal. Totodată, beneficiind de sprijinul unor angajaţi ai instituţiei pe care o conducea, ar fi întocmit în fals documente justificative pentru cantitatea de combustibil traficată, aproape 20.000 de litri”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 115.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri (foi de parcurs, fişe de activitate zilnică, bonuri de consum) şi carduri de alimentare în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, oamenii legii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată şi complicitate la delapidare, în vederea documentării întregii activităţii infracţionale a bănuiţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here