decizie-judecator-lege-catuse
Foto: prisonreformmovement.wordpress.com

Ieri, procurori DIICOT Timișoara și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din capitala Banatului au destructurat o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fraude informatice.

Din probele existente la dosar rezultă că, în perioada august 2012 – octombrie 2013, șase persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul delapidării unei societăți comerciale producătoare de piese de schimb pentru submarine, prin introducerea unor facturi fictive în contabilitatea societății și determinarea plății acestor facturi emise pentru mărfuri nelivrate, servicii neprestate, respectiv dublu facturate. Prin activitatea infracțională, societatea a fost prejudiciată cu suma de 976.948.64 de lei (aproximativ 250.000 de euro).

Procurorii DIICOT Timișoara au dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați: Gavrilă Dragoș Andrei, Buda Ovidiu Emi și Blaj Teodor Gheorghe, față de alți doi inculpați – Andreici Oliver Milenco și Clim Beniamin – fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Cei cinci inculpați sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic.

Oaenii legii din cadrul Serviciului Teritorial Timișoara al DIICOT solicită astăzi Tribunalului Timiș arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor trei inculpați reținuți.

Facebook Comments