Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cămătarii Timișoarei au fost ”săltați” de mascați, azi-dimineață. Vezi cine sunt infractorii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conform probelor adunate la dosar, începând cu anul 2009, mai multe persoane din municipiul Timişoara s-au constituit într-un grup infracţional organizat care, prin utilizarea de documente false şi manopere dolosive, au indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să încheie contracte de împrumut cu garanţii imobiliare.

Membrii grupării infracționale sunt suspectați că au obţinut câştiguri de bani prin oferirea de împrumuturi cu dobânzi ridicate. Veniturile astfel obţinute nu au fost declarate la organele fiscale pentru impunere, iar dobânzile ridicate practicate au fost disimulate în clauzele contractelor. Pentru a determina persoanele să împrumute sume de bani, acestea au fost ademenite să încheie acte cu clauze contractuale facile, iar pe parcursul derulării convenţiilor au fost schimbați şi înăspriți termenii contractuali prin mărirea dobânzilor, scurtarea termenelor de restituire, solicitarea şi instituirea unor garanţii imobiliare suplimentare, apariţia unor persoane, necunoscute iniţial, ca fiind titularii sumelor de bani, persoane care aveau propriile pretenţii financiare și altele. Ca urmare a acestor manopere, debitorii nu au mai putut plăti sumele datorate din cauza condiţiilor contractuale dificile, pierzând în final garanţiile imobiliare în cadrul procedurilor de executare silită.

Sumele de bani obţinute de către suspecți au fost utilizate la acordarea altor împrumuturi cu dobânzi ridicate şi la achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.

Vineri, 14 noiembrie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, polițiștii de frontieră au efectuat, simultan, 12 percheziții domiciliare, în mai multe locații de pe raza municipiului Timişoara. În urma acestora, cinci suspecţi pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiaţi la sediul DIICOT Timişoara. Între cei ridicați de polițiști de acasă îi amintim pe Aurel Bulucea, Nicolae Nacov, Mihai Cădere și Radu Benea.

Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

1 COMENTARIU

 1. Hallo baliverne,
  Benea Radu-Carpinisan este nasul de casatorie a lui Bolbos Florin adjuct la IJP timis
  REVENITIVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Despre ce vorbim ???????

  Daca sunteti destepti verificati in ce imprejurari a cumparat Bolbos apartamentul de la Benea !!
  Ar trebui sa intervina pentru Benea finul lui „Bolbos” si pentru Cadere „unchiul” Nita
  Ca asa merg lucrurile in orasul nostru frumos de pe Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...