Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialCămătarii Timișoarei au fost ”săltați” de mascați, azi-dimineață. Vezi cine sunt infractorii

Cămătarii Timișoarei au fost ”săltați” de mascați, azi-dimineață. Vezi cine sunt infractorii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conform probelor adunate la dosar, începând cu anul 2009, mai multe persoane din municipiul Timişoara s-au constituit într-un grup infracţional organizat care, prin utilizarea de documente false şi manopere dolosive, au indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să încheie contracte de împrumut cu garanţii imobiliare.

Membrii grupării infracționale sunt suspectați că au obţinut câştiguri de bani prin oferirea de împrumuturi cu dobânzi ridicate. Veniturile astfel obţinute nu au fost declarate la organele fiscale pentru impunere, iar dobânzile ridicate practicate au fost disimulate în clauzele contractelor. Pentru a determina persoanele să împrumute sume de bani, acestea au fost ademenite să încheie acte cu clauze contractuale facile, iar pe parcursul derulării convenţiilor au fost schimbați şi înăspriți termenii contractuali prin mărirea dobânzilor, scurtarea termenelor de restituire, solicitarea şi instituirea unor garanţii imobiliare suplimentare, apariţia unor persoane, necunoscute iniţial, ca fiind titularii sumelor de bani, persoane care aveau propriile pretenţii financiare și altele. Ca urmare a acestor manopere, debitorii nu au mai putut plăti sumele datorate din cauza condiţiilor contractuale dificile, pierzând în final garanţiile imobiliare în cadrul procedurilor de executare silită.

Sumele de bani obţinute de către suspecți au fost utilizate la acordarea altor împrumuturi cu dobânzi ridicate şi la achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.

Vineri, 14 noiembrie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, polițiștii de frontieră au efectuat, simultan, 12 percheziții domiciliare, în mai multe locații de pe raza municipiului Timişoara. În urma acestora, cinci suspecţi pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiaţi la sediul DIICOT Timişoara. Între cei ridicați de polițiști de acasă îi amintim pe Aurel Bulucea, Nicolae Nacov, Mihai Cădere și Radu Benea.

Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

 1. Hallo baliverne,
  Benea Radu-Carpinisan este nasul de casatorie a lui Bolbos Florin adjuct la IJP timis
  REVENITIVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Despre ce vorbim ???????

  Daca sunteti destepti verificati in ce imprejurari a cumparat Bolbos apartamentul de la Benea !!
  Ar trebui sa intervina pentru Benea finul lui „Bolbos” si pentru Cadere „unchiul” Nita
  Ca asa merg lucrurile in orasul nostru frumos de pe Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare