Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriTrotuarele ”criminale” din Timișoara FOTO

Trotuarele ”criminale” din Timișoara FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Unii ”proiectanți” din vremea fostului primar timișorean Gheorghe Ciuhandu au înțeles greșit expresia ”a face bine”, sau n-au înțeles-o deloc! Cel puțin așa se subînțelege dacă dai o ”tură” pe jos, pe trotuarul de pe Aleea FC Ripensia. Aceștia au dat dovadă că ”nu-i cap”, iar timișorenii simt pe propria piele cum e ”vai de picioare”.

Strada amintită a fost reamenajată acum câțiva ani, aici fiind reabilitate trotuarele, unde s-au montat pavaje din dale de beton, au fost amenajate câteva zeci de locuri de parcare, iar strada arată relativ bine. Exceptând două ”amănunte”: faptul că pe trotuarul de partea dreaptă, pe sensul de mers de la stadionul Dan Păltinișanu, spre Centrul de Afaceri, e plin sau arhiplin de mașini parcate, iar trecătorii cu greu își fac loc (câte unul doar) între acestea și gardul viu care delimitează trotuarul de spațiul verde. În schimb pe partea stângă, trotuarul este foarte bine delimitat de locurile de parcare, prin acele borne metalice, iar lățimea acestuia este considerabilă. Dar există o altă problemă.

Canalizarea, bat-o vina!

Trotuarul, așa cum se poate observa și din imaginile de mai jos, este ”prevăzut” cu o sumedenie de canale transversale pentru colectarea apei pluviale, deși, tot din imagini, se poate observa că acestea colectează sticle din plastic, doze și multe altele. Dacă până aici nu-i nimic ”nou” în peisaj, partea gravă a situației este amplasarea acestor canale, care se află la marginea interioară a trotuarului, adică înspre spațiul verde dintre acestea și blocuri. Nici asta nu ar fi o problemă dacă șanțurile de dirijare a apei ar fi rămas așa cum s-au inaugurat, adică acoperite. Acestea au fost acoperite, cândva demult, cu ”capace” mari metalice, iar cum în România tot ce se numește capac de canalizare poate fi valorificat, acele capace au fost furate de-a lungul vremii. În locul lor au rămas șanțurile în care trecătorii își pot rupe picioarele fără niciun efort, în ”drumul limpede”. Accidente se petrec zilnic, din păcate, fără ca cineva să ia măsuri de remediere a acestei situații, cu atât mai mult cu cât înălțimea acestor canale colectoare atinge 15 centimetri – înălțimea unei borduri normale.

Cum iluminatul public nocturn, din Timișoara, a devenit un LUX, rămâne întrebarea, ce trebuie să facă timișorenii pentru a avea condiții civilizate de a se deplasa, într-o zonă relativ centrală, pe trotuare?

PS: Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla atunci când arena Dan Păltinișanu se va umple din nou cu 30.000 de oameni, iar seara, după meci, aceștia vor să plece spre case și se întrerupe, ca de obicei în această zonă, iluminatul public. Singurul noroc al timișorenilor e că sunt șanse infime să se adune prea curând atâta lume pe stadion, că altfel s-ar umple Județeanul la ”Urgențe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Primarul Timisoarei: sondaj despre inchirierea locurilor de parcare din cartiere

Primarul Timișoarei, Nicolae robu, a creat un sondaj prin intermediul căruia vrea să afle...

Accident la Sannicolau Mare. Trei masini au intrat in coliziune, trei oameni raniti

Accident în această dimineață, în Timiș. Trei mașini, din care una parcată, au intrat...

Cati soferi au ramas fara masini dupa ce au parcat in zone interzise la Timisoara

Cât costă moftul de a parca unde aveți chef? Răspunsul depinde de vigilența polițiștilor...