Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mica publicitate! O grupare de crimă organizată transfrontalieră caută soluții, chiar și chimice, ca să spele peste 100 milioane de euro, la propriu, într-o anexă din Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Timișoara colcăie de bani negri! Negri, atât la propriu, cât și la figurat! Singurul care nu știe ce are în ogradă, chiar în spatele curții, e chestorul Alin Petecel, mai marele Inspectoratului de Poliție Timiș. Și este cât se poate de evident că ditamai generalul nu are probleme de comprehensiune pentru sintagmele de bani negri sau spălare a banilor ci, pur și simplu, angajatul M.A.I suferă de un astigmatism… profesional. Unul care-i dă cu punct și virgulă ori de câte ori ideile și preocupările sale, în loc să ia o formă liniară și coerentă, se duc în două plane perpendiculare, care formează un unghi diedru de 90 de grade. De aici și distorsiunea realității! Sau, așa cum o numesc specialiștii, lumi paralele!

Altfel, e extrem de greu de explicat cum, la doi pași de sediul IPJ Timiș, acolo unde veghează asupra unui întreg județ chestorul de poliție Alin Petecel, o echipă internațională, demnă de orice balcaniadă, caută soluții ca să spele – atât la propriu cât și la figurat! – un pic mai mult de… 100 milioane de euro! Acum, așa cum rezultă din probele obținute de voceatimisului.ro, dincolo de jocul de cuvinte și de lexic, soluții de albire a banilor, prin tot soiul de plasamente imobiliare și câștiguri miraculoase pe la casele de pariuri/păcănele, există. Doar că nu există… soluțiile chimice! De fapt, chiar și astea există, dar sunt greu de procurat, în România, fără să ridice sprâncene sau semne de întrebare, referitoare la utilitatea și combinația elementelor de pe tabelul lui Mendeleev.

Așa că, azi, când vorbim, ca treaba să meargă unsă și să nu se aprindă ledurile prin instituțiile cu atribuțiuni specifice, există două variante de lucru, în ceea ce privește furnizorul de elemente chimice, vital pentru… spălarea banilor, la propriu. Fie Rusia! Fie Egipt! Că, între timp, din motive de neîncredere între partenerii de combinație, varianta cu Turcia, cel puțin pentru moment, a căzut! Și se caută, pe piața neagră, cantități precise de clorură de sodiu, acid sulfuric, cenușă sulfatată, praf și oxid de mercur alb, bisfenol, apă acidă ionizată, hidroniu etc. La o primă estimare, toată marfa chimică ar costa undeva în jurul sumei de 2 milioane de euro! O cifră care, odată investită, ar putea albi, atât la propriu cât și la figurat, peste 100 milioane de euro.

Și povestea, chiar dacă pare complicată, până la un punct, e una extrem de simplă! Din capul locului, ca să nu se isterizeze ad-hoc toate instituțiile statului român, trebuie precizat faptul că toată suma de peste 100.000.000 euro, aterizată în România, într-un boxpalet… de detergenți, NU reprezintă bancnote false! Banii sunt cât se poate de veritabili, originali, autentici! Doar că sunt… negri din toate punctele de vedere! În primul rând pentru că, așa cum rezultă din verificări, mai mult ca sigur, suma provine din activități ilicite. Și, nu în ultimul rând, pentru că, realmente, culoarea hârtiilor valorice, cel puțin a bancnotelor de 100 euro, este neagră. Mai puțin cele de 500 euro care sunt protejate de o peliculă, oarecum, mată și îmbibate într-un praf alb, extrem de înțepător și greu de suportat, fără o mască de protecție!

Nebuloase și necunoscute

Acum, în ce privește traseul banilor, practic intrarea paletului cu peste 100 milioane de euro în România, există două variante: prin Republica Moldova sau prin Turcia. Cert e că, așa cum rezultă din informații, banii provin din Ucraina! Și, conform informațiilor obținute de voceatimisului.ro, se pare că suma ar aparține unui persoane importante din teatrul de război care, de teamă de a nu-și pierde agoniseala de-o viață sau ca banii să cadă în mâinile invadatorilor ruși, a apelat la un chimist din spațiul ex-sovietic. Unul care i-a protejat și i-a făcut inutilizabili, în caz că sunt reperați, până ajung într-o zonă de siguranță, inventând o formula chimică de protecție și, evident, și un proces… reversibil. Mai exact, un soi de antidot, cunoscut doar de către proprietarul banilor!

Asta e povestea milimetrică care a venit, la pachet, cu paletul de peste 100 milioane de euro! Cert e că, cel puțin până azi, intermediarii afacerii, o parte din spațiul ex-sovietic și ex-iugoslav, nu au arătat nimănui întreaga sumă de bani, ci doar imagini video cu… paletul. În schimb, la discuții, care au avut loc în mai multe locații din Timișoara și la care au participat mai mulți fruntași din lumea interlopă, exponenții biznisului au adus, ori de câte ori li s-a cerut, mostre. Mostre de bani… negri și seringi cu soluții chimice! Practic, câte o doză sau două, toate menite să demonstreze că banii vopsiți, cu ajutorul unei formule chimice exacte, pot reveni în circuitul economic și pot trece de orice test bancar, în ceea ce privește autenticitatea bancnotelor! De fapt, s-a pus pe masa aproape tot, mai puțin formula chimică exactă de albire a banilor și locația boxpaletului!

În schimb, pentru o felie de 20 milioane de euro din cele 100 de milioane, care ar urma să fie… spălate, s-a cerut achiziționarea și finanțarea unor cantități exacte de substanțe chimice: clorură de sodiu, acid sulfuric, cenușă sulfatată, praf și oxid de mercur alb, bisfenol, apă acidă ionizată, hidroniu etc. Practic, o investiție evaluată, după un studiu amănunțit de piață, la circa 2 milioane de euro! Acum, povestea cu… banii negri a mai circulat, în urmă cu aproape două decenii! Mai exact, în perioada în care SUA a invadat Irakul, doar că în ecuație erau trilioanele lui Saddam Hussein. Și, dacă e să dăm crezare beletristicii care s-a scris pe marginea subiectului, într-adevăr, fostul dictator și-a înnegrit o parte mare din bani, tot cu ajutorul unor chimiști, trimițându-i spre Rusia, pe rută terestră, la bordul unor camioane Tatra. Așadar, pe de-o parte, povestea cu banii vopsiți nu e nouă!

Un lucru e sigur!  Că, așa cum rezultă din probele video atașate la finalul materialului, banii negri există, la Timișoara. Sub toate formele! Atât în format video, dacă e să ne referim la… palet, cât și în format fizic, dacă e să vorbim despre bancnotele fizice. Și, așa cum se poate vedea din imagini, calupuri întregi de bani, sub toate formele, circulă libere prin sediile unor entități juridice și fizice, în căutarea unor soluții. Fie ele și chimice, că legale sigur nu sunt! Mai mult decât orice, tot din probe, se vede clar că reporterii voceatimisului.ro au avut parte și de o demonstrație a întregii scheme… de spălare a banilor. O bancnota de 100 de euro care, odată albită, a fost schimbată la o casă de schimb valutar din centrul Timișoarei, în baza unei cărți de identitate reale, emise de autoritățile românești.

Schimb 1 la 1

Așa cum rezultă și din bonul fiscal al casei de marcat, bancnota de 100 euro – spălată, apretată și uscată – a trecut testul autenticității, suma retur fiind de 492 RON. Experimentul a avut loc în urmă cu câteva zile, în jurul prânzului, fără niciun fel de probleme! Dar asta nu înseamnă că toată povestea celor peste 100 milioane de euro… bani negri ar putea reprezenta doar bancnote autentice! Ar putea, la fel de bine, ca totul să fie o chestiune ingenioasă și laborioasă, bine pusă la punct. O adevărată schema de lucru! De fapt, o țeapă galactică în care unii să investească 2 milioane de euro și să se aleagă cu un boxpalet, fără nicio valoare!

Adevărul e că, cel puțin până acum, doar pentru teste și probe de încredere, au fost tratate chimic la propriu, câteva mii bune de euro. Bani care, ori de câte ori au ajuns în vreo casă de schimb valutar, au trecut proba de foc! Mai mult, în același context, așa cum se vede și din imagini, la potențialii investitori au fost lăsate și calupuri întregi de bancnote de 500 euro și 100 euro, ca și garanție. O altă garanție de vreo 200.000 euro și, evident, mici mostre de soluție chimică care, în orice moment, poate reintroduce în piața moneda europeană!

În mod cert, de aici, nu mai e treaba jurnaliștilor ci a chestorului de poliție Alin Petecel care, acum, are ocazia să demonstreze că-și merită pantalonii cu vipușcă și gradele de pe umeri! Poate măcar acum, că la ședințele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), entitate aflată în subordinea prefectului Mihai Ritivoiu, mai marele IPJ Timiș a reușit să-i surpindă neplăcut pe ascultătorii săi, în momentul în care a afirmat despre subordonatul său, Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale, că… face cât tot IGP-ul la un loc! Așa o fi, dacă zice ditamai generalul Petecel!

3 COMENTARII

  1. Fabulații….nu folosește o pensula…..ci degetul…..acea soluție nici măcar nu este pusa uniform…..și farfuria face toți banii….

  2. Atâta timp cât politicul conduce IPJ Timiș, nu va fi niciodată ordine în județ. Slugărnicia și obediența față de clasa politică s-a dovedit în repetate rânduri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare