Verde-pentru-Biciclete13

Duminică, 19 prilie 2015, campania ”Verde pentru Biciclete” a dat drumul sezonului de pedalat pe 2015. Primul eveniment a adunat peste 5.000 de bicicliști din toate colțurile orașului, aceștia făcând platforma Timico -locul de unde s-a plecat în Pedalarea de Primăvară– neîncăpătoare.

Copii, părinți sau bunici, toți au spus ”prezent” evenimentului de plimbare cu bicicleta, pedalare care a început numai după ce organizatorii au ”înmatriculat” 500 de biciclete. În jurul orei 11:00, cu ajutorul polițiștilor de la Serviciul Rutier Timiș, bicicliștii s-au îcolonat și au plecat pe traseul: Calea Circumvalațiunii – Calea Aradului – strada Amurgului – strada Divizia 9 Cavalerie – strada Aristide Demetriade – strada Eric Baader – strada Infrățirii – Bulevardul Take Ionescu – strada Martin Luther – Bulevardul I.C Brătianu – strada Michelangelo – Bulevardul Vasile Parvan – Splaiul Tudor Vladimirescu – Splaiul Nicolae Titulescu – strada Jiul – Bulevardul Republicii – Piața Operei.

Un incident ”interesant” a avul loc chiar înainte de încolonarea bicicliștilor pentru plecare, când șoferul unui autobuz Expres 1 a pătruns pe contrasens, pentru a ocoli coloana de bicicliști care ieșeau de pe platforma Timico, deoarece ”Eu am călători, n-am timp să stau aici!”. Bărbatul a fost ”calmat” rapid de polițiștii prezenți la fața locului, iar după plecarea bicicliștilor, și-a reluat cursa.

Traficul, pe tot traseul pe care au pedalat bicicliștii, a fost dat peste cap, unii dintre șoferi încercând, pe cât posibil, să evite întâlnirea cu ”coloana” de bicicliști, deși acțiunea a fost anunțată cu mai multe zile în urmă, tocmai pentru a îndupleca șoferii să-și facă traseele pentru a evita staționarea îndelungată în spatele coloanei de bicicliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.