Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieTinerii matematicieni se întrec într-un concurs de tradiție al UVT. Ce spune...

Tinerii matematicieni se întrec într-un concurs de tradiție al UVT. Ce spune rectorul Marilen Pirtea

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

“Acești tineri reprezintă baza noastră de selecție. Sunt elevi foarte buni și avem toată deschiderea către o implicare activă în parcursul lor educațional. Aceste competiții sunt instrumente deosebite pentru dezvoltarea tinerelor talente, îi ajută să se cunoască mai bine și ne creează și nouă, ca universitate, posibilitatea identificării celor mai buni viitori studenți. Numai în toamna anului trecut, UVT a înmatriculat peste 50 de elevi olimpici în facultățile sale”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

La concursul desfășurat sub egida UVT vor participa elevii din clasele V-XII clasați pe primele cinci locuri la Olimpiadele de matematică din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.

Subiectele, baremele și corectarea lucrărilor se va efectua de către membri ai Facultății de Matematică și Informatică. Competiția din acest an se va desfășura la Reșița, în 21 martie 2015.

Trebuie menționat că membri ai Facultății de Matematică și Informatică a UVT s-au implicat și în activitatea Centrului de excelență județean, inițiativă care a avut scopul pregătirii elevilor pentru Olimpiada județeană de matematică. În plus, Universitatea a participat cu resurse umane în coordonarea comisiilor de evaluare și contestații în cadrul aceleiași competiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare