Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieExperții în energie ai viitorului, instruiți de Enel România. Ce învață studenții...

Experții în energie ai viitorului, instruiți de Enel România. Ce învață studenții de la UPT

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Studenții de la Universitatea Politehnică București, Universitatea Ovidius Constanța și Universitatea de Construcții vor avea posibilitatea de a practica în departamentele Rețea, Operațiuni de Rețea și Dezvoltare a rețelei ale Enel Distribuție Muntenia și Dobrogea (primul program de practică care implică 49 de elevi), în departamentele Marketing, Suport Vânzări, Aprovizionare și Achiziții Publice ale Enel Energie și Enel Servicii Comune (al doilea program, care implică 2 studenți), precum și în departamentele Servicii Generale și Facility Management ale Enel Servicii Comune (al treilea program, care implică 9 elevi).

Studenții se vor roti în cadrul departamentelor pentru a avea o expunere extinsă la locul de muncă, pentru fiecare dintre programele de practică. În fiecare departament de practică, aceștia vor fi supravegheați de un tutore Enel, care le va oferi sprijin și feedback.

Mai mult, 39 de studenți de la Universitatea Politehnică Timișoara vor putea afla totul despre rețea de la specialiștii Enel Distribuție Banat.

Programele de practică vor avea loc între iunie și septembrie 2015. Studenții au aplicat pentru practică în Enel prin intermediul universităților pe care le urmează. Acestia au fost selectați în urma unui interviu în cadrul companiei. Absolvenții programelor de practică primesc un certificat, precum și recomandări, dacă este necesar. În plus, vor fi incluși în baza de date a studenților și viitorilor absolvenți a companiei, crescând șansele acestora de a ocupa o poziție de entry-level vacant în viitor, în cadrul Enel România.

În 2014, un număr de 55 de studenți au participat la programele de practică organizate de Enel România.

Pe lângă programele de practică pentru studenți, Enel organizează anual activități de tip „vizită în companie” (anul trecut astfel de activități au implicat 225 elevi), precum și stagii pentru elevii de liceu (~ 250 de elevi au participat anul trecut în toate cele trei regiuni deservite de companie).

Programele de practică Enel România oferă un cadru adecvat pentru ca studenții să experimenteze și să pună în practică conceptele teoretice învățate în școală. Prin implementarea unor astfel de programe de învățare flexibilă, compania contribuie la dezvoltarea carierei studenților, ajutându-i să-și clarifice obiectivele legate de carieră și factorii care motivează să atingă aceste obiective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Universitatea Politehnica din Timisoara va avea un camin nou, construit cu bani de la CNI

Universitatea Politehnica din Timișoarava beneficia de construirea unui cămin studențesc pe strada Gavril Musicescu...

Universitatea Politehnica Timisoara, cazare in camine pentru toti studentii proprii

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) s-a preocupat mereu de asigurarea unor condiții optime de studiu...

Idee marca Robu: Complexul Studentesc din Timisoara, zona pietonala!

Peimarul Timișoarei are planuri de reoganizare a Complexului Studențesc din Timișoara. Zona ar putea...