Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Prima ediție a ”Zilelor Culturii Rome”, la Timișoara

- Advertisement -

Prin organizarea acestui eveniment se dorește aducerea actului de cultură mai aproape de cetățenii români de etnie romă, în vederea creșterii accesului la manifestările culturale, artistice, precum și a îmbunătățirii percepției publicului asupra culturii rome.

În cadrul primei ediții a Zilelor Culturii Rome vor avea loc dezbateri, simpozioane, prezentării de carte, spectacole de muzică și dansuri. Astfel, în data de 20 iunie, începând cu ora 9:00, la Universitatea de Vest din Timișoara va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de simpozionul “Romii în Cultura Europeană”. De menționat că, pe perioada acestui eveniment, la UVT se vor desfășura și probele ediției a III-a a Olimpiadei Internaționale de Limba și Creația Literară Romani, organizată de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice din România și Inspectoratul Scolar Județean Timiș. Începând cu orele 18:00, la Galeria Mansarda de la Bastionul Terezia, se va desfășura o serată literară dedicată scriitorilor romi, în cadrul căreia se va lansa și volumul de poezii “Dragostea… în zare”, scris de Ioan Mirescu.

Datorită faptului că romii sunt cel mai bine cunoscuți prin dansurile şi muzica pe care le interpreteaza, în cadrul evenimentului, în data de 21 iunie începând cu ora 15.00 la Muzeul Satului Bănățean se va desfășura un spectacol artistic susținut de muzicanți și dansatori de etnie romă. În cadrul spectacolului sunt invitați cunoscuții soliști și instrumentiști Constantin Traian, Virgil Muzur, Valentina și Cristina Raicu, Doru și Nina Baniaș.

Foto:matrafox.info

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore