Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPrima ediție a ”Zilelor Culturii Rome”, la Timișoara

Prima ediție a ”Zilelor Culturii Rome”, la Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Prin organizarea acestui eveniment se dorește aducerea actului de cultură mai aproape de cetățenii români de etnie romă, în vederea creșterii accesului la manifestările culturale, artistice, precum și a îmbunătățirii percepției publicului asupra culturii rome.

În cadrul primei ediții a Zilelor Culturii Rome vor avea loc dezbateri, simpozioane, prezentării de carte, spectacole de muzică și dansuri. Astfel, în data de 20 iunie, începând cu ora 9:00, la Universitatea de Vest din Timișoara va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de simpozionul “Romii în Cultura Europeană”. De menționat că, pe perioada acestui eveniment, la UVT se vor desfășura și probele ediției a III-a a Olimpiadei Internaționale de Limba și Creația Literară Romani, organizată de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice din România și Inspectoratul Scolar Județean Timiș. Începând cu orele 18:00, la Galeria Mansarda de la Bastionul Terezia, se va desfășura o serată literară dedicată scriitorilor romi, în cadrul căreia se va lansa și volumul de poezii “Dragostea… în zare”, scris de Ioan Mirescu.

Datorită faptului că romii sunt cel mai bine cunoscuți prin dansurile şi muzica pe care le interpreteaza, în cadrul evenimentului, în data de 21 iunie începând cu ora 15.00 la Muzeul Satului Bănățean se va desfășura un spectacol artistic susținut de muzicanți și dansatori de etnie romă. În cadrul spectacolului sunt invitați cunoscuții soliști și instrumentiști Constantin Traian, Virgil Muzur, Valentina și Cristina Raicu, Doru și Nina Baniaș.

Foto:matrafox.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare