Poliția-Rutieră-1

De la începutul acestei săptămâni și până joi, inclusiv, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Pe perioada amintită, au fost întocmite 13 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 815 sancţiuni contravenţionale, 292 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 83 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 224 de pietoni care nu au respectat prevederile legale. Au fost reţinute în vederea suspendării 59 de permise de conducere, 8 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Totodată, au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.