ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Rozmarinul – planta cu efecte miraculoase asupra MEMORIEI

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Memoria îți joacă feste? Aproape toți ne confruntăm cu această problemă în viața de zi cu zi, uitând de cele mai multe ori chiar lucruri importante pe care le avem de făcut. Pentru a ne putea antrena memoria, medicina tradiţională ne recomandă utilizarea unei plante deloc străine ”bucătăriei”. Este vorba despre rozmarin – considerată plantă magică cu efecte miraculoase asupra organismului uman.

De-a lungul timpului, frunzele de rozmarin au fost folosite pentru mai multe întrebuinţări. În Grecia Antică, studenţii foloseau rozmarinul pentru a se descurca mai bine la şcoală.Deasemenea este binecunoscut faptul că şi marele scriitor William Shakespeare a făcut referire la proprietăţile curative ale rozmarinului: ”Există rozmarin şi este pentru amintire. Roagă-te, iubeşte, aminteşte-ţi”, scrie deretinut.net.

Rozmarinul are capacitatea de a pune pe picioare memoria oamenilor şi, chiar dacă la început acest lucru este greu de imagininat, medicina tradiţională a demonstrat acest lucru. Cercetătorii explică acest efect miraculos al rozmarinului prin prezența în compoziţia lui a acidului carnosic, acesta fiind recunoscut pentru combaterea extrm de eficientă a radicalilor liberi de la nivelul creierului. Aşadar, efectele negative pe care radicalii liberi le produc la nivelul celular sunt diminuate considerabil prin consumul de rozmarin.

Acetilcolina este substanța creierului care ”ajută”, într-un mod negativ, celulele în momentul în care apar problemele de memorie, dar și de comunicare. Este important să știți că rozmarinul ajută la distrugerea acetilcolinei.

Rozmarinul este folosit cel mai frecvent în rețete pentru șnițel de pui, cartofi la cuptor, salate de legume și fasole bătută.

Foto:lubera.com

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore