Studiu Goodyear: 3 tineri din 4 încalcă limitele de viteză

- Advertisement -

Un nou studiu realizat de Goodyear cu privire la viteza pe şosele Europei a generat o serie de rezultate îngrijorătoare în ceea ce priveşte conduita tinerilor şoferi la volan. 73 % „trag tare” să treacă pe galben, iar 14 % folosesc inclusiv culoarea roşie.

Ca în cazul altor studii asemănătoare, cercetătorii au ajuns la concluzia că 73% din tinerii şoferi din Europa recunosc că accelerează la culoarea galbenă a semaforului şi 14% trec pe culoarea roşie.
Mai mult, preferinţa pentru viteză este ceva mai răspândită în rândul bărbaţilor tineri, din moment ce 70% dintre bărbaţi recunosc faptul că depăşesc viteza legală atunci când conduc, faţă de cele 62% dintre femei care au recunoscut că au acelaşi obicei.

„Aceste rezultate sunt deosebit de îngrijorătoare, dacă luăm în considerare faptul că 25% din accidentele mortale sunt cauzate de viteza excesivă în rândul tinerilor conducători auto, în comparaţie cu doar 10% în rândul persoanelor mai în vârstă”, a declarat Gerhard von Bressensdorf, Preşedintele Asociaţiei Europene a Şcolilor Auto.

Iar lista cu regulile importante de circulaţie ignorate de tinerii şoferi nu se opreşte aici. În vreme ce 43% dintre bărbaţi şi 35% dintre femei recunosc că nu s-au supus semnelor de circulaţie, rezultatele studiului mai relevă faptul că 41% dintre bărbaţi şi 33% dintre femei iau curbele cu viteză. Mai mult, 50% din tineri afirmă că au depăşit mai mult de un vehicul la un moment dat, pe o şosea cu două benzi.
Deşi au existat şi încă există campanii împotriva condusului sub influenţa băuturilor alcoolice, o pondere alarmantă de 24% dintre bărbaţi şi 15% dintre femei au recunoscut că s-au urcat la volan după ce au consumat alcool. Cu o medie de 20% din tinerii şoferi care recunosc că s-au urcat băuţi la volan, în Europa există 3.360.000 de tineri conducători auto care consumă băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Pentru realizarea studiului, au fost intervievaţi 6.400 de respondenţi cu ajutorul a 400 de interviuri pe ţară în state precum Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania sau Elveţia. Cele 20 de întrebări au pus accentul pe teme precum educaţia în trafic, comportamentul pe şosea, accentul pus pe stilul de viaţă şi societate, pregătirea sezonieră şi, mai ales, pentru iarnă.
sursa: promotor.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare