AcasăStiriCulturaTimișoara ar putea găzdui Festivalul Medieval Banat

Timișoara ar putea găzdui Festivalul Medieval Banat

Primăria are un proiect ambițios pentru a dezvolta viața culturală din Timișoara. Străzile orașului s-ar putea umple de domnițe și cavaleri, dacă Festivalul Medieval Banat va deveni realitate. Proiectul ar urma să fie realizat din fonduri europene, solicitate de municipalitate în parteneriat cu Primăria Zdrenjanin.

Festivalul Medieval Banat ar urma să aibă prima ediție în 2017 și își propune să readucă un iz medieval în Timișoara. Cavaleri și domnițe s-ar putea plimba pe străzile din Cetate, iar bătălii crâncene ar putea avea loc în plină stradă, între armate formate din soldați medievali. Proiectul a fost depus pentru finanțare din fonduri europene de către municipalitate, în parteneriat cu Primăria Zdrenjanin.

„Avem noi proiecte cu finanțare europeană pe care le-am depus pe programul Interreg Cooperare Transfrontalieră România-Serbia în perioada 2014-2020. Deja s-a dar startul și s-a încheiat ieri termenul de depunere a proiectelor.
Festivalul Medieval Banat este realizat de Primăria Timișoara ca lider de proiect, Adetim, Primăria Zdrenjanin, Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 765.000 de euro, din care bugetul pentru Timișoara este de 444.000 de euro, cu tva inclus”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

În total, Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România Serbia are un buget de 50 de milioane de euro, dintre care 22 de milioane vor fi alocate proiectelor strategice. Pentru aceste fonduri au fost depuse 193 de proiecte. Rămâne de văzut dacă proiectul Primăriei Timișoara se va număra printre cele aprobate.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente