Timişoara va beneficia de a doua autostradă. CNADNR a comandat un studiu de prefezabilitate pentru Autostrada Sudului

0
1011

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit socităţii Expert Proiect 2002 un contract în valoare de 781.800 lei, fără TVA, pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate privind „Autostrada Sudului”, autostradă ce se vrea o alternativă la porţinea A1, Timişoara – Bucureşti, prin Craiova.

Contractul atribuit de CNADNR are o durată de şase luni şi va fi semnat după finalizarea perioadei de depunere a contestaţiilor, anunţă, prin intermediul unui comunicat compania amintită.

CNADNR a propus până în prezent mai multe variante de traseu:
– Bucureşti – Alexandria – Roşiori – Slatina – Craiova;
– Bucureşti – Giurgiu – Alexandria – Roşiori – Caracal – Craiova;
– Bucureşti – Piteşti – Slatina – Craiova;
– Bucureşti – Alexandria – Roşiori – Caracal – Craiova – Calafat, toate acestea continuând prin Drobeta Turnu Severin – Lugoj, de unde se va putea ajunge la Timişoara utilizând cei 44 km din A1, coridorul IV Paneuropean, Constanţa – Nădlac.

Potrivit caietului de sarcini elaborat pentru acest proiect, în cadrul documentaţiei trebuie studiate minim trei din cele patru variante de traseu.

Furnizorul studiului va trebui să recomande scenariul optim şi avantajele acestuia.

Compania de Drumuri arată că realizarea autostrăzii va conduce la decongestionarea traficului pe Drumul Naţional 6, care leagă Bucureştiul de Timişoara, realizându-se astfel un nou culoar de circulaţie, prin zona de Sud a ţării, pentru a conecta partea Sud-Estică a ţării cu cea de Vest, pe lângă culoarul IV paneuropean, aflat în execuţie (Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavodă – Constanţa).

Şoseaua de mare viteză va permite crearea unei legături facile cu noul pod construit peste Dunăre, aflat la Calafat, care urmează să fie deschis circulaţiei în perioada imediat următoare.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.