robu_stoia-31809
SF renasterea

Gestul lui Traian Stoia de a vota împotriva direcției trasate de partid și în ajutorul primarului Nicolae Robu pentru bugetul Timișoarei pe 2016 l-ar putea costa pe acesta funcția din PSD și posibil și cea de viceprimar. Totul după ce membrii biroului municipal al PSD Timișoara au decis excluderea sa din partid.

Ca prime urmări ale gestului făcut de Traian Stoia la votarea bugetului Timișoarei au venit demisiile lui Sebastian Răducanu din funcția de președinte al PSD Timișoara și lui Alfred Simonis din cea de lider de grup al consilierilor PSD în consiliul local. Acum se pare că reprecursiunile vor fi mult mai grave, deoarece biroul municipal al PSD Timișoara a decis excluderea lui Stoia din partid.

„Unul din consilierii noștri, consilierul Traian Stoia, cu calitatea de viceprimar, a votat împotriva hotărârii pe care au luat-o biroul municipal și grupul nostru de consilieri, astfel încât s-a situat în afara hotărârii partidului, încălcând grav disciplina partidului. Drept urmare, președintele ales al organizației municipale, domnul Sebastian Răducanu, a considerat că este de datoria dânsului să facă o mișcare politică, și-a dat demisia de onoare, urmată apoi de demisia din funcția de lider de grup al consilierilor locali PSD a domnului Simonis. În această situație, biroul județean a convocat de urgență membrii sâmbătă după-amiaza și am fost însărcinat să preiau interimar funcția de președinte al organizației municipale. În calitate de președinte al organizației municipale, interimar, am convocat astăzi la ora 12 biroul municipal, am avut pe ordinea de zi un singur punct, și anume discutarea în birou a situației create prin indisciplina de partid apărută în acest caz, membrii ai consiliului local, consilieri de-ai noștri și membri ai biroului și-au spus punctul de vedere și au propus excluderea domnului consilier Traian Stoia din calitatea de membru de partid”, a declarat, luni, Florin Bîrsășteanu, președintele PSD Timișoara.

Pentru ca Traian Stoia să părăsească definitiv partidul, social-democrații mai au nevoie însă și de aprobarea biroului județean.

„Noi vom trimite această propunere spre validare către biroul județean, singurul abilitat conform statutului să valideze propunerea pe care am făcut-o deoarece domnul Stoia are și o funcție în cadrul biroului județean”, a completat președintele interimar al PSD Timișoara.

Odată cu excluderea din partid, Traian Stoia va rămâne atât fără funcția de consilier local, cât și fără cea de viceprimar. Rămâne de văzut dacă în urma gestului său Nicolae Robu îi va sări la rândul său în ajutor și va fi acceptat în PNL Timiș.

Bîrsășteanu a mai anunțat că locul lui Alfred Simonis ca lider de grup al consilierilor locali PSD a fost luat de Dan Idolu, pentru următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.