Trăim într-un oraș care se vrea modern și chiar unul care aspiră să devină Capitală Culturală Europeană. Totuși Timișoara se remarcă în primul rând ca orașul cu cele mai frecvente acte de vandalism din țară.

De la jardiniere sparte, la  pereți mâzgăliți, coșuri de gunoi distruse sau mașini cu cauciucurile tăiate, timișorenii le-au văzut pe toate. Din păcate, mai nou, cei care nu au pic de respect față de patrimoniul public au început să deterioreze parcurile din Timișoara. Azi noapte au fost scoși din rădăcini copacii de lângă Parcul Uzinei, fără însă a fi cineva tras la răspundere pentru acest act de vandalism. Asta în timp ce Poliția Locală păzește Pasajul Michelangelo, parcurile din zona centrală și cartierul Soarelui, unde locuiește primarul Nicolae Robu.

Ne întrebăm ce ar trebui să facă în aceste condiții locuitorii din zona Uzinei de Apă, să se mute în zona Soarelui, pentru a se bucura de parcul din zonă și pentru a se simți în siguranță la ei în oraș?

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.