Demolatorul de garaje, Nicolae Robu, LOVEȘTE din nou! Ce mână de ajutor le OFERĂ fraților Cristescu

- Advertisement -

Primarul Timișoarei, prin instituția pe care o conduce, ”girează” o nouă bombă imobiliară în sânul fraților Marius și Emil Cristescu. Aceștia, împreună cu ”partenerul” ARED Management SRL Arad, au în plan ridicarea unui complex imobiliar între străzile Baader, Demetriade și Titan.

Conform Hotarârii Consiliului Local 187/07.04.2015, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Locuințe colective, servicii și comerț str. Titan – Enric Baader nr. 11/a, Timişoara”, pe locația respectivă – un teren viran abandonat și plin de bălării la acest moment, se vor ridica imobile de către constructorul arădean, iar beneficiar al lucrării este proprietarul terenului, adică Bega Invest SRL – companie deținută de ”frații bicicletă”. O să spuneți că nu se întrevede nicio legătură între Cristești și ”protectorul” lor, Nicolae Robu.

Având în vedere că hotărârea de Consiliu Local a fost ”bifată” cu aproape un an în urmă, lucrurile abia acum au început să se ”miște”, după ce primăria capitalei Banatului a somat proprietarii de garaje de pe străzile Titan și Zimbrului să-și strângă ”jucăriile” și să predea terenul. Prin invocarea HCL 177/07.04.2015, care privește declararea terenurilor aparținând municipiului Timișoara ca fiind de interes public local, dar și a HCL-ului menționat în paragraful anterior, care prevede printre altele trecerea în domeniul public a terenului pe care sunt ridicate garajele din zonă încă de la finele anilor ’70, notificarea emisă de Primăria Timișoara și semnată doar de arhitectul-șef Sorin Cădariu și de șeful de serviciu din cadrul Direcției Urbanism – Alin Moga, primarul Nicolae Robu fiind ”scos” din calcul pentru a nu-și ”păta” imaginea, comunică faptul că:

”Declararea interesului local atrage după sine desființarea construcției, eliberarea terenului și restituirea acestuia liber de construcții. Prin urmare sunteți obligat ca de îndată să predați necondiționat terenul liber de construcții și de orice sarcini”.

În plus, deși oamenii au acte pe garajele respective, cu proiecte, avize și tot ce trebuie, aceștia sunt extrem de nemulțumiți de faptul că, în afara faptului că rămân fără construcții, mai sunt puși să suporte și costurile demolării acestora, fără să primească niciun leu drept despăgubire. Conform notificării emise de Primărie, ”naționalizarea” terenurilor pe care se regăsesc garajele se va face chiar pe banii proprietarilor acestora în cazul în care deținătorii construcțiilor nu le vor demola pe propria cheltuială.

”În cazul în care nu veți da curs de bună voie acestei notificări, vom proceda în consecință, urmând să fiți obligați pe căi legale și la plata de DAUNE – interese pentru prejudiciile cauzate”, se mai arată în documentul de ”amenințare” emis de instituția condusă de Robu. Conform PUZ-ului admis prin Hotărârea de Consiliu Local, în zonă urmează să fie construite spații de servicii, comerț și locuințe locative, clădirile urmând să aibă maximum două etaje în subsol și un regim de înălțime care să nu depășească 15 etaje deasupra parterului.

Până în prezent, au fost despăgubiți pentru demolarea garajelor doar timișorenii care au avut prevăzute clauze de despăgubire în contractele încheiate cu municipalitatea. Cei care au avut astfel de clauze precizate în acte, din alte zone ale orașului, au primit până la 2.000 de euro per garaj de la primărie.

Presiune din partea lui Stoia pentru obținerea avizelor

Potrivit informațiilor obținute de Vocea Timișului, în ultima vreme, Traian Stoia a început să pună presiune pe Comisia de Circulație, pentru a rezolva mai rapid avizele fraților Cristescu pentru str. Titan – Enric Baader. El a trecut la intimidarea mai multor funcționari publici, pe care i-a „zorit” să întocmească de urgență hârtiile necesare. Probabil că frații vor să se asigure că Stoia își folosește din plin mandatul, atât cât mai are din el.

Integritatea administrației Robu, pusă sub semnul întrebării

Dacă până acum primarul Nicolae Robu și ideile sale mai mult sau mai puțin inspirate, cum a fost cea de amplasare a palmierilor în centrul orașului au stârnit hohote de râs în oraș, dar și în țară, se pare că de data aceasta acțiunile primarului stârnesc alte reacții.

„De Timișoara nu s-a râs niciodată. Nici înainte de Revoluție, nici după. De Timișoara însă se râde într-una de trei ani și ceva și asta datorită primului cetățean al ei. Mai grav e că în ultimul timp, dincolo de zâmbetele pe care le provoacă primarul și indirect orașul, e că apar și lucruri pe care nu le credeam a fi valabile în Timișoara. Urmăresc cu mare atenție anumite anchete de presă care ridică un mare semn de întrebare vizavi de integritatea administrației Robu, vizavi de cazuri care mie mi se par flagrante, de abuz în ceea ce înseamnă respectarea legii de către administrația Robu. (…) Semnul de întrebare vizavi de modul în care este administrat orașul aduce o nouă ștampilă, cea de corupție”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș.

[responsive_youtube

Vă reamintim și cazul recent investigat de Vocea Timișului, legat de benzinăria ilegală pe care o ridică omul de afaceri Teodor Tuducan, apropiat al primarului Nicolae Robu.

Cât despre investiția fraților Cristescu, la locul acesteia a fost amplasat un panou care anunță vânzarea de teren, mai precis 29.500 de metri pătrați, pe strada Baader nr. 11A, cu toate utilitățile. În aceste condiții, ne întrebăm dacă frații vor să „scape” de investiție înainte de a o realiza, sau care este de fapt interesul lor?!?

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=FyaFzAMgPRk&feature=youtu.be]

[embeddoc url=”https://voceatimisului.ro/wp-content/uploads/2016/02/07_Propunere_Mobilare_Volumetrie.pdf”]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img