Optimism maxim la PSD pentru alegeri: se speră la patru consilii județene din zona de vest

0
1176

Social-democrații sunt optimiști când vine vorba de alegerile din 2016. În urma unui tur realizat în toată țara și implicit în regiunea de vest, președintele executiv al partidului și șeful de campanie se declară mulțumiți de potențialul electoral.

„Ne aflăm aici la finalul unor serii de întâlniri zonale pe care le-am avut în toate celelalte regiuni din țară. Timișoara este o zonă care ne interesează în mod special. Ne preocupă în mod deosebit situația candidaților de aici. (…) Ne asigurăm că echipele de campanie respectă legislația în vigoare, că din punct de vedere financiar lucrurile vor sta în regulă și ne configurăm candidaturile de așa fel încât să ne maximizăm scorul pe care ne propunem să-l realizăm în alegeri”, a declarat Marian Neacșu, secretar general al PSD și șef de campanie electorală.

Se știe faptul că Timișoara a fost întotdeauna reticentă în a vota cu social-democrații, motiv pentru care candidatul PSD n a fost niciodată considerat favorit la primăria orașului. În județ, însă, lucrurile ar sta altfel, sunt de părere social-democrații.

„După părerea noastră Banatul are cel mai mare potențial de revenire către zona social-democrată în acest moment, față de bazinele tradiționale. În ciuda aparenței mesajelor pe care le vedem, efectul guvernării noastre a generat o încredere la nivelul electoratului că există o echipă social-democrată care se gândește și la distribuția bunăstării prin politici publice. PSD are o primă șansă în încredere. Credem că avem șansa de a câștiga cele patru consilii județene în acest moment aici în zonă”, a declarat Valeriu Zgonea, președintele executiv al PSD.

Până în prezent PSD Timiș a făcut cunoscut doar numele candidatului pentru Primăria Timișoara, Florin Bîrsășteanu. Rămâne de văzut care va fi candidatul PSD pentru Consiliul Județean Timiș în condițiile în care actualul președinte social-democrat este cercetat de DNA.

Spune-ţi opinia civilizat!