GrindeanuZgoneaNeacsu02

După ce l-au exclus pe Traian Stoia din partid, social-democrații au început demersurile pentru îndepărtarea sa din Consiliul Local Timișoara și implicit din funcția de viceprimar al orașului.

Social-democrații din Timiș nu au stat mult pe gânduri și au demarat procedurile pentru a-l scoate pe Traian Stoia și din Consiliul Local Timișoara, după ce a fost inițial exclus din partid. Aceștia au trimis deja adrese către Prefectura Timiș și Consiliul Local Timișoara. Totuși, Traian Stoia are dreptul să conteste decizia luată de Biroul Permanent Județean al PSD Timiș.

„Are dreptul să conteste, așa cum au mai contestat și alții. Noi am transmis către consiliul local și către prefectură hotărârile Biroului Permanent Județean vizavi de retragerea sprijinului politic și implicit excluderea din partid a domnului Stoia. Conform legii, efectul trebuie să fie imediat. Ceea ce se va judeca după este o altă discuție. Deci mă aștept ca lucrurile la primul plen de consiliu local după ceea ce trebuie să facă prefectura, să fie clarificat. Eu vreau să vă spun că a fost votat în unanimitate, inclusiv în Biroul Permanent Județean această excludere” a declarat Sorin Grindeanu, liderul PSD Timiș.

Potrivit legislației în vigoare, Instituția Prefectului Timiș are la dispoziție 30 de zile pentru a analiza documentele trimise de PSD, după care, conform procedurii, ar urma să ceară vacantarea postului ocupat de Traian Stoia în Consiliul Local Timișoara. Rămâne de văzut însă dacă legal acest lucru este posibil cu doar două luni înainte de alegerile locale.

Următorul pe listă în locul lui Traian Stoia ar fi liberalul Ilie Lucian Stoinel (vă reamintim că PSD și PNL au candidat pe liste comune la precedentele alegeri, sub marca USL). Deocamdată însă Stoinel nu poate deveni consilier local cât timp ocupă și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Societății Drumuri Municipale. În cazul în care el refuză, locul ar urma să îi revină unui social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.