Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialVIDEO Nesimtirea soferilor incurca microbuzele care asigura transportul scolar la Timisoara

VIDEO Nesimtirea soferilor incurca microbuzele care asigura transportul scolar la Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Soferii care parchează fără pic de bun simț în stațiile destinate transportului în comun din Timișoara, blocând staționarea inclusiv a microbuzelor care asigură transportul școlar, au fost sancționați din nou.

O parte dintre șoferii care se aventurează în traficul timișorean de zi cu zi nu au nici o legătură cu bunul simț care ar trebui să-i caracterizeze. Asta o vedem cu toții atât pe trotuarele destinate pietonilor, dar și pe pistele de biciclete, acolo unde sute sau mii de mașini sunt parcate, de cele mai multe ori din comoditate de posesorii lor, dar și datorită faptului că acolo nu sunt obligați să plătească staționarea cu ora, așa cum ar face-o dacă ar parca civilizat, în spațiile special amenajate.

E foarte adevărat că nici locurile de parcare din zona centrală a capitalei Banatului nu sunt în număr prea mare, dar, chiar și așa, nesimțirea nu trebuie tolerată, mai ales atunci când mașinile lăsate pe unde apucă fiecare ”deranjează” ceilalți participani la trafic.

Este cazul stațiilor destinate mijloacelor de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara (STPT) din zona centrală a urbei de pe Bega, stații în care, nu o dată se găsesc vehicule parcate, călătorii fiind obligați să aștepte pe carosabil venirea unui autobuz ori tramvai. O altă categorie afectată serios de nesimțirea șoferilor este cea a elevilor, cărora municipalitatea le-a introdus în acest an un sistem integrat de transport școlar. Din păcate, mașinile parcate în stații fac imposibilă staționarea microbuzelor care asigură transportul școlar, de cele mai multe ori șoferii care asigură transportul școlar fiind ”nevoiți” să sune la dispeceratul Poliției Locale, solicitând ca agenții să vină la fața locului pentru a-i sancționa pe șoferii nepăsători. Amenzile deloc mari și gradul nesimțirii fac însă ca unii dintre șoferi să parcheze și mâine și poimâine și aproape mereu în aceleași locuri. Oamenii legii sunt legați de mâini în aceste situații, sancțiunea maximă aplicabilă pe care o au la dispoziție fiind de 725 și trei puncte penalizare la permis.

Eficiența polițiștilor locali ar fi mai ridicată, probabil, dacă mașinile șoferilor sancționați ar fi ridicate imediat pe platformă și duse în curtea Societății de Drumuri Municipale (SDM), ceea ce ar dubla valoare sancțiunii aplicate de polițiștii locali.

Așa cum se poate observa și în imaginile video surprinse de reporterul Vocea Timișului, o parte dintre cei care parchează în zonele interzise nici măcar nu au idee că este interzisă staționarea sau oprirea în stațiile destinate mijloacelor de transport în comun.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=LfJqpnhHmSA&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Elevi pe drumuri! Rentabilizare prin desființare de trasee școlare, noul model de management al transportului public timișorean

Nici până în zi de azi, cei care sunt la butoanele transportului public timișorean,...

La Timisoara a fost infiintata a 12-a linie de transport scolar. Vezi traseul!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a pus în funcțiune o nouă linie de...

Traseul liniei S3 se prelungeste, incepand de saptamana viitoare

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că traseul liniei de transport școlar S3,...