Prevenirea-accidentelor-rutiere-in-judetul-Timis02

În perioada 18-24 mai 2015, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiș în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii respectării regulilor de circulaţie tuturor participanţilor la trafic. Acţiunile au vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

Polițiștii au utilizat toate radarele din dotare, amplasate în sistem cascadă, iar urmările nu au întârziat să apară. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 1.374 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere, 736 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere, 19 dintre acestea fiind pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de km/h şi alte 10 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

Cel mai ”periculos” vitezoman prins de polițiști este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Caraş–Severin, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 59, rulând cu o viteză de 117 km/h pe un sector de drum cu limită legală de 50 de km/h. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 877,5 lei şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.