Ziua Internaţională a Bărbatului, sărbătorită pe 19 noiembrie

- Advertisement -

Ziua Internaţională a Bărbatului, sărbătorită pe 19 noiembrie 1Doamnelor şi domnişoarelor, anunţaţi-vă iubitul, soţul ori tatăl că astăzi este ziua bărbatului! Evenimentul se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 19 noiembrie, în zeci de ţări din întreaga lume, şi, din fericire, nu are un scop comercial.

Ziua Internaţională a Bărbatului a fost fondată în 1999 de către Dr. Jerome Teelucksingh, iar în prezent se sărbătoreşte în peste 60 de ţări din întreaga lume, susţinerea globală fiind vastă, informează agenţia Mediafax.

În 2009 au fost ratificate obiectivele de bază ale mişcării:
– să promoveze modele masculine pozitive, nu doar actori sau sportivi, dar şi bărbaţi obişnuiţi care duc o viaţă liniştită şi decentă;
– să promoveze contribuţia pozitivă a bărbaţilor în societate, familie, căsnicie, îngrijirea copilului şi mediul înconjurător;
– să se concentreze asupra sănătăţii şi bunăstării bărbaţilor;
– să evidenţieze discriminarea asupra bărbaţilor, în ceea ce priveşte servicii sociale, atitudine socială şi lege;
– să îmbunătăţească relaţia dintre sexe şi să promoveze egalitatea între sexe;
– să creeze o lume mai bună şi mai sigură, în care oamenii se pot dezvolta la potenţialul lor maxim, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Tema din acest an a Zilei Internaţionale a Bărbatului este „Ajutarea bărbaţilor şi a băieţilor să aibă o viaţă mai lungă, mai sănătoasă şi mai fericită”, mai scrie sursa amintită.
sursa:eva.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare