Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

110.000 de sălcii în afara oraşului, plantate de Primăria Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În apropierea cartierului Ciarda Roşie, pe un spaţiu de opt hectare au fost plantate aproximativ 110.000 sălcii energetice, sau sălcii suedeze cum mai sunt numite.

Spaţiul de opt hectare nu putea fi folosit pentru alt scop din cauza amplasării spaţiului sub linii de tensiune electrice aeriene.

Cele opt hectare de plantaţie de sălcii vor genera 240 de tone de bio masă pe an. Planta necesită o singură plantare, iar mai apoi timp de 25 de ani ea se va regenera. Biomasa de salcie energetică valorează pe piaţă 30 euro/tona la 45% umiditate şi 70 euro/tona la 10% umiditate.

Pe lângă beneficiile energetice, cele opt hectare de sălcii suedeze vor ajuta la reducerea emisiilor de CO2 din zonă, implicit din zona oraşului.

“Municipiul Timişoara, prin Strategia privind schimbările climatice şi Planul strategic de acţiune privind combaterea, atenuarea şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice,  are ca obiectiv major reducerea emisiilor de CO2 pe teritoriul Municipiului Timişoara cu cel puţin 20% până în anul 2020„ – a declarat primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare