110.000 de sălcii în afara oraşului, plantate de Primăria Timişoara

- Advertisement -

În apropierea cartierului Ciarda Roşie, pe un spaţiu de opt hectare au fost plantate aproximativ 110.000 sălcii energetice, sau sălcii suedeze cum mai sunt numite.

Spaţiul de opt hectare nu putea fi folosit pentru alt scop din cauza amplasării spaţiului sub linii de tensiune electrice aeriene.

Cele opt hectare de plantaţie de sălcii vor genera 240 de tone de bio masă pe an. Planta necesită o singură plantare, iar mai apoi timp de 25 de ani ea se va regenera. Biomasa de salcie energetică valorează pe piaţă 30 euro/tona la 45% umiditate şi 70 euro/tona la 10% umiditate.

Pe lângă beneficiile energetice, cele opt hectare de sălcii suedeze vor ajuta la reducerea emisiilor de CO2 din zonă, implicit din zona oraşului.

“Municipiul Timişoara, prin Strategia privind schimbările climatice şi Planul strategic de acţiune privind combaterea, atenuarea şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice,  are ca obiectiv major reducerea emisiilor de CO2 pe teritoriul Municipiului Timişoara cu cel puţin 20% până în anul 2020„ – a declarat primarul Nicolae Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare