Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEveniment17 decembrie, zi de doliu în Timişoara. Memoria eroilor din Revoluţia din...

17 decembrie, zi de doliu în Timişoara. Memoria eroilor din Revoluţia din 1989, cinstită cu torţe şi pomană în Cimitirul Eroilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nu mai puţin de 27 de ani s-au scurs de la Revoluţia din 1989, iar timişorenii nu au uitat nici în acest an că lupta pentru libertate a început de aici.

Evenimente speciale pentru comemorarea celor care au luptat în Revoluţie au început ieri, când revoluţionarii din Timişoara s-au certat între ei şi s-au jignit în cadrul unui plen festiv organizat la Consiliul Local Timişoara. Ziua de astăzi a stat sub semnul durerii şi mai ales al decenţei. 17 decembrie a fost declarată zi de doliu în urbea de pe Bega în memoria primilor 66 de oameni care au murit pentru libertate.

Eroii căzuţi la Revoluţie au fost cinstiţi de dimineață în Cimitirul Eroilor, acolo unde urmaşii lor s-au strâns să le aducă un omagiu. Părinţii, fraţii şi apropiaţii lor au oferit pomană săracilor, astfel că în cimitir a fost montată o masă unde au fost puse colivă, dulciuri, vin și fructe. Au luat parte la evenimenul din Cimitirul Eroilor și au depus coroane în cinstea celor căzuți în Revoluție și primarul Timişoarei, Nicolae Robu, și vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

Seara a fost rândul suporterilor ASU Politehnica să arate că nu au uitat. Aceştia au comemorat jertfa din 1989 cu marşul devenit deja tradiţional. Mesajul lor, „Eroii nu mor niciodată” a fost afişat pe bannere, care au fost purtate din Piaţa Maria – locul de plecare şi până la Cimitirul Eroilor – punctul de sosire în care îşi dorm somnul de veci cei care în 1989 s-au jertfit pentru ca România să se elibereze de regimul comunist. Pe drum, cei aproximativ 300 de tinerii s-au oprit la Catedrală, la Operă şi la Memorialul Revoluţiei. „Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor” sau „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat” au fost doar două dintre scandările tinerilor care au făcut spectacol cu torţe aprinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...