17 decembrie, zi de doliu în Timişoara. Memoria eroilor din Revoluţia din 1989, cinstită cu torţe şi pomană în Cimitirul Eroilor

- Advertisement -

Nu mai puţin de 27 de ani s-au scurs de la Revoluţia din 1989, iar timişorenii nu au uitat nici în acest an că lupta pentru libertate a început de aici.

Evenimente speciale pentru comemorarea celor care au luptat în Revoluţie au început ieri, când revoluţionarii din Timişoara s-au certat între ei şi s-au jignit în cadrul unui plen festiv organizat la Consiliul Local Timişoara. Ziua de astăzi a stat sub semnul durerii şi mai ales al decenţei. 17 decembrie a fost declarată zi de doliu în urbea de pe Bega în memoria primilor 66 de oameni care au murit pentru libertate.

Eroii căzuţi la Revoluţie au fost cinstiţi de dimineață în Cimitirul Eroilor, acolo unde urmaşii lor s-au strâns să le aducă un omagiu. Părinţii, fraţii şi apropiaţii lor au oferit pomană săracilor, astfel că în cimitir a fost montată o masă unde au fost puse colivă, dulciuri, vin și fructe. Au luat parte la evenimenul din Cimitirul Eroilor și au depus coroane în cinstea celor căzuți în Revoluție și primarul Timişoarei, Nicolae Robu, și vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

Seara a fost rândul suporterilor ASU Politehnica să arate că nu au uitat. Aceştia au comemorat jertfa din 1989 cu marşul devenit deja tradiţional. Mesajul lor, „Eroii nu mor niciodată” a fost afişat pe bannere, care au fost purtate din Piaţa Maria – locul de plecare şi până la Cimitirul Eroilor – punctul de sosire în care îşi dorm somnul de veci cei care în 1989 s-au jertfit pentru ca România să se elibereze de regimul comunist. Pe drum, cei aproximativ 300 de tinerii s-au oprit la Catedrală, la Operă şi la Memorialul Revoluţiei. „Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor” sau „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat” au fost doar două dintre scandările tinerilor care au făcut spectacol cu torţe aprinse.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Foarte TARE! Un retailer care are magazin și în Timișoara colectează baterii uzate și dă la SCHIMB unele NOI!

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare