Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

216 ani de la primul salt cu paraşuta. Google Doodle îl omagiază pe André-Jacques Garnerin

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

André-Jacques Garnerin s-a născut pe 31 ianuarie 1769, în Paris. În timpul războaielor napoliene, acesta a fost capturat de trupele britanice, vândut austriecilor şi ţinut prizonier la Buda (Ungaria). Garnerin este un simbol al francezilor, fiind numit în mod oficial, aeronautul ţării.

A fost studentul lui Jacques Charles, s-a implicat în pilotarea baloanelor cu aer cald lucrând alături de fratele său, Jean-Baptiste-Olivier Garnerin.

Aeronautul obişnuia să facă teste şi demonstraţii în parcul Monceau din Paris însă atenţia publicului a fost atrasă în momentul în care acesta a anunţat că va include şi un pasager feminin în următorul său zbor. Poliţia a fost însă revoltată şi a emis o interdicţie, trupul feminin fiind considerat mult prea fragil pentru un asemenea experiment.

Inventatorul paraşutei fără cadru rigid şi-a început experimentele cu nişte obiecte ce aduceau a umbrele, pe care le ataşă de balon. Pe data de 22 octombrie 1797 francezul a urcat la o altitudine de aproximativ 900 de metri cu balonul după care şi-a dat drumul cu o paraşută de semăna a umbrela (un fel de Mary Poppins Extreme). Potrivit declaraţiilor din acea perioadă, în timpul zborului Garnerin ar fi întâmpinat nişte dificultăţi însă experimentul a fost unul reuşit, el ajungând cu bine pe pământ. A murit într-un accident, fiind lovit de o bârnă în timp ce construia un balon, la Paris, pe 18 august 1823.

Astăzi, Google Doodle îl omagiază printr-un logo animat, interactiv unde utilizatorul poate folosi tastele computerului propriu pentru a manevra paraşuta şi a călători prin diferite decoruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare