Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătate5 lucruri pe care nu le ştiai despre ouă

5 lucruri pe care nu le ştiai despre ouă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ouăle sunt printre cele mai versatile ingrediente, iar cei mai buni bucătari ai lumii te sfătuiesc să le ai tot timpul în frigider. Printre beneficiile lor asupra sănătăţii şi numeroasele moduri prin care le poţi găti, mai sunt lucruri pe care cu siguranţă nu le ştiai.

1. Ouăle sunt bune de mâncat timp de 3 luni
Durata de viaţă la raft a ouălor este de două luni, însă specialiştii de la Departamentul de Agricultură al Americii (USDA) susţin că ouăle pot fi consumate chiar şi în următoarele 3-5 săptămâni. Iar dacă ouăle sunt organice şi sunt stocate corect, poţi să le foloseşti cu încredere.

2. Albe sau maro? Nu contează
Nu există nicio diferenţă între ouă, chiar dacă au coajă de culori diferite. Coaja tine de rasă de pui, nu are nimic de-a face cu calitatea oulor sau a rasei de găini. Toate ouăle sunt la fel înăuntru.

3. Ce reprezintă culoarea gălbenuşului
Nuanţa gălbenuşului, fie ea pală sau aprinsă, este un indicator al hranei folosite pentru creştea găinilor. Cele care sunt hrănite cu cereale sau cu ierburi pline de carotenoide au gălbenuşuri de un galben intens, dar asta nu înseamnă neapărat că gălbenuşul este mai hrănitor. Însă e un semn că găinile au fost mai sănătoase – în general, cele crescute natural au acces la o gamă mai largă de nutrienţi, iar galbenuşul este mai galben.

4. Vârsta găinii contează
Cercetătorii nu s-au decis cine a apărut mai întâi – puiul sau găină, însă au stabilit un lucru: când vine vorba de calitate, găină e mai importantă. Se pare că cele mai bune ouă sunt făcute de găinile de vârsta intermediară (55-78 săptămâni).

5. Ouăle sunt proteine perfecte
Ouăle sunt campioane la capitolul „proteine de calitate”. Asta pentru că proteinele conţinute sunt absorbite foarte uşor de corpul uman. Sursa:foodstory.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare