Începând de luni 11 mai și până ieri, 14 mai 2015, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Pe parcursul celor patru zile, oamenii legii au întocmit 19 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi au aplicat 880 de sancţiuni contravenţionale, 278 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 88 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Nici pietonii n-au scăpat de sancținu: 196 dintre cei care s-au deplasat pe jos dar au făcut-o neregulamentar au primit amenzi.

Pe parcursul celor patru zile, polițiștii au mai reținut, în vederea suspendării, 85 de permise de conducere, 47 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitele legale de viteză sau au fost sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii vor desfăşura activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.