Protest în faţa primăriei Timişoara, astăzi. O femeie nemulţumită de multiple încălcări ale legii, spune ea, a ieşit în stradă pentru a-şi spune păsul. Mirela Toc este funcţionar în primărie din 2007, atunci când s-a angajat în instituţia de pe C.D Loga prin concurs. Aceasta spune că a fost mutată recent la Registratură, pentru a nu mai avea acces la date importante din primărie.

„Anul trecut am fost cercetată în mod abuziv de către Comisia de disciplină în urma unei sesizări prin care am atras atenția că un cetățean prejudiciază bugetul public și am atașat un document al unei instituții publice care îmi susținea acea petiție și în loc să se cerceteze cauza și să se ia măsuri am fost chemată la Comisia de disciplină. Eu cer să fie respectată legislația de toți șefii din primărie și eficientizarea acestei instituții nu se poate face cu șefii care sunt de 20 de ani, care încalcă legislația și care prejudiciază bugetul local. În petițiile pe care i le-am adresat domnului primar am spus exact care sunt problemele, dar nu a fost luată nicio măsură prin care să le impute șefilor care au prejudiciat bugetul local să se impute pierderile din buzunarele lor„, a explicat protestatara.

Primarul Nicolae Robu a declarat înainte de protestul femeii că „este o angajată care nici nu ştiu cât a muncit pentru primărie. Ar trebui pus în balanţă pe un taler ce a produs pentru primărie şi pe celălalt reclamaţiile pe care le-a depus vizavi de ce se întâmplă în primărie. Eu sunt democrat convins şi evident că nu am nicio problemă cu niciun protest şi protestele trebuie să respecte legea şi toţi protestatarii trebuie să respecte legea. Dacă depune o cerere, eu voi solicita Comisiei de ordine publică să îi aprobe protestul, dar la o oră şi locaţie pe care comisia le va considera potrivite, nu neaparat unde doreşte dânsa. A mai protestat şi anul trecut în campanie electorală în faţa primăriei. Face parte din grupul M”. La faţa locului au fost prezenţi doi jandarmi, doi poliţişti din cadrul IPJ şi un susţinător al femeii, care a cerut DNA să cerceteze faptele de corupţie din capitala Banatului.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.