Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Bănăţenii au fost „lei” la Sibiu. BC Timişoara va juca în Final Four-ul Cupei României

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Bănăţenii au fost "lei" la Sibiu. BC Timişoara va juca în Final Four-ul Cupei României 1Aflaţi la un adăpost fragil, de numai două puncte, baschetbaliştii Timişoarei au tras cu dinţii pentru calificarea în faza următoarei a Cupei României, trofeu pe care speră să-l aducă din nou pe Bega. Alb-violeţii s-au calificat după 76-73 la Sibiu, asta la o săptămână după ce au câştigat şi prima manşă, disputată la Timişoara.

Sala „Transilvania”, din Sibiu, a fost gazda returului sferturilor de finală ale Cupei României, dintre CSU din localitate şi BC Timişoara. Bănăţenii veneau cu un „plus” de numai două puncte, avantaj nesemnificativ pentru elevii lui Jovanovic, care înaintea partidei declara că deplasarea alb-violeţilor la Sibiu trebuie să fie similară cu o nouă victorie, a şasea consecutivă.

După un început ezitant al trupei de pe Bega, gazdele şi-au adăugat o diferenţă de nouă puncte după numai câteva minute, însă primul sfert s-a încheiat cu 22-16, în favoarea elevilor lui Perisic. Avantajul gazdelor avea să mai crească puţin în sfertul doi, iar scorul indicat de tabela de marcaj, la pauza mare, avea să devină 45-37 pentru ardeleni.

Pauza mare a fost un sfetnic bun (din nou) pentru băieţii lui Jovanovic, care au dat primele semne de revenire în sfertul trei, la finalul căruia aceştia s-au impus cu 21-14, reuşind să mai echilibreze situaţia pe tabelă, scorul general după 30 de minute fiind 59-58, în favoarea sibienilor. Ultimul sfert avea să însemne revenirea şi victoria pentru Sarovic & Co., bănăţenii reuşind să se apropie şi chiar să-şi depăşească adversarul, până la final punând punct pe punct şi obţinând o nouă victorie, a şasea consecutivă, şi, implicit, calificarea în Final Four-ul Cupei României, scorul final fiind favorabil oaspeţilor, 73-76.

După acest rezultat BC Timişoara se apropie la doi paşi de obţinerea, după o pauză de trei ani, a unui nou trofeu – Cupa României – câştigat ultima dată în 2010, însă alb-violeţii trag tare şi pentru câştigarea competiţiei interne.

Marcatorii bănăţenilor au fost: Robert Sarovic – 19 puncte, Jovanovic – 18, Archie – 10, Căpuşan şi Johnson cu câte 9 reuşite, Jelenic – 6 şi debutantul Gary Gallimore (foto) – 5.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore