Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Efective sporite de polițiști și jandarmi la frontieră

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Polițiștii de frontieră timișeni și jandarmii timișoreni au făcut front comun pentru a apăra granițele, în contextul crizei de migranți din Europa. Oamenii legii au mărit efectivele, pentru a se asigura că ordinea va fi menținută, iar frontierele nu vor fi încălcate ușor.

În baza unui plan comun, polițiștii de frontieră timișeni și jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara au mărit numărul efectivelor care acționează în zona de frontieră, pentru a preveni și reduce traficul de migranți.

„În aceasta perioadă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara şi cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, a dispus masuri suplimentare pentru intarirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat in zona competenta, în baza unui plan comun de menţinere şi asigurare a ordinii publice pe zona de frontieră”, au transmis polițiștii de frontieră timișeni.

Măsura a fost luată în contextul crizei de migranți din Europa și al incidentului petrecut weekend-ul trecut, când 60 de migranți au încercat să treacă ilegal frontiera în țara noastră, pe la Comloșu Mic, în drumul lor spre Germania.

„În conformitate cu acest plan comun, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş vor asigura ordinea şi liniştea publică în punctele de trecere a frontierei de stat şi vor acorda sprijin poliţiştilor de frontieră în funcţie de situaţiile care apar pe timpul executării misiunilor.
În acelaşi context, în data de 16.01.2016, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara au asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata cercetărilor desfasurate ca urmare a depistarii celor 60 de cetateni straini, pe raza localităţii Comloşu Mic, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera din Serbia”, au completat polițiștii de frontieră timișeni.

În total, în cursul anului 2015 au fost depistate 157 de persoane în trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei, din care 118 cetăţeni străini au fost implicaţi în fenomenul migraţiei ilegale. Polițiștii de frontieră au identificat și 15 grupări organizate care se ocupau cu traficul de migranți, 17 traficanți fiind reținuți. Pe parcursul anului trecut au fost stopați să intre în țara noastră, pe la granițele din zona de vest, 836 de cetățeni străini, din diferite motive legale.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore