Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Protestatarii #rezist, aşteptaţi în stradă chiar şi pe ploaie. Doar 500 de oameni în stradă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timişorenii nemulţumiţi de guvernarea Tudose, dar şi de Legile Justiţiei sau de modificările care se vor aduce Codului Fiscal sunt aşteptaţi la protestul programat pentru ora 19, în Piaţa Libertăţii. Nu mai puţin de 1.000 de oameni şi-au confirmat intenţia de a ieşi în stradă prin intermediul Facebook.

„Singura preocupare permanentă a guvernării sunt „drepturile” infractorilor, și deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furați; Numirile în funcții publice ne-au adus persoane de o incompetență flagrantă și cu un nivel de moralitate cel puțin discutabil;România este astăzi în situația în carenu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector. Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene;De la 1 ianuarie, salariații sunt lăsați la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuțiilor, dar și pentru finanțarea sistemului de pensii și cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuțiile, dar și pentru solidaritatea cu persoanele vulnerabile. De la 1 ianuarie, povara responsabilității sociale va fi dusă doar de către salariați;

Promisiunile de măriri salariale pentru bugetari s-au topit în explicații fantasmagorice despre brut și net, în vreme ce creșterile de prețuri sunt evidente pentru oricine, mai puțin pentru decidenții politici; Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuțiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii;Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienților sunt abuzate zilnic;Investițiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare. Pe scurt, actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru și al copiilor noștri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii”, au anunţat protestatarii pe Facebook.

UPDATE Doar 500 de oameni au înfruntat frigul de afară pentru a ieşi la protest. Oamenii au stat aproximativ jumătate de oră în Piaţa Libertăţii acolo unde au cerut demisia guvernului Tudose, după care au plecat în marş spre Tribunalul Timiş. Protesul s-a încheiat în jurul orei 20:15, atunci când manifestanţii au revenit în Piaţa Libertăţii. Duminica viitoare protestul va avea loc la ora 18.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore