„Alege ce ţi se potriveşte!” Un proiect de orientare profesională destinat elevilor de liceu din Timişoara

Date:

Cluburile Rotary Buziaş, Rotary Timişoara şi Rotaract din Timişoara în parteneriat cu Asociaţia de orientare şi dezvoltare profesională ProfiMATT a demarat un proiect de orientare profesională şi informare, adresat elevilor de liceu din clasele a IX-a din şcoli cu profil tehnic, care ar putea opta pentru şcoala profesională, urmand ca din toamna acestui an să demareze un alt proiect adresat elevilor de liceu din clasele a XI-XII-a care nu ştiu ce domeniu de studiu si specializare ar dori să urmeze.

Scopul Asociaţiei ProfiMATT este să ofere sprijin în orientarea şi instruirea resurselor umane: atât celor aflate deja pe piaţa forţei de muncă, cât şi a celor care urmează să intre pe aceasta, astfel încât să poată fi absorbită şi integrată cât mai rapid într-o piaţă a forţei de muncă dominată de competiţie şi dinamism.

Proiectul constă în susţinerea unor prezentări cu privire la posibilităţile pe care fiecare elev de clasa a IX-a le are, iar dacă va alege şcoala profesională – pentru ce calificare poate opta. Totodată, se va prezenta situaţia actuală din piaţa forţei de muncă şi a principalelor meserii cerute de angajatori. De asemenea, va mai fi prezentat cadrului legislativ care acordă posibilitatea elevilor să câştige bani pe perioada şcolarizării şi abilităţile necesare pentru a urma o anumită calificare.

După întâlnirea cu elevii, sunt prevăzute întâlniri cu părinţii acestora pentru a le transmite informaţiile necesare în luarea deciziei împreună cu copiii lor. Se vor distribui materiale de informare sub forma de broşuri şi li se vor oferi diverse materiale promoţionale din partea partenerilor.

Ultima etapă din acest proiect, constă în vizite programate în companii de profil pentru a vedea ce se întâmplă în realitate într-o firmă şi ce înseamnă astăzi o meserie, aflând şi de la angajaţi poveştile lor de succes.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare