Ambulanța din Timișoara nu poate primi sediu și în nordul orașului. Ministerul Educației taie și spânzură

Date:

Ambulanța Timiș mai are de așteptat până să primească un sediu suplimentar în nordul orașului. După ce serviciul din cadrul Spitalului Județean a adresat primăriei o solicitare prin care cerea alocarea unui spațiu în partea de nord pentru ca intervențiile la cazurile din zonă să fie făcute mai rapid, municipalitatea a decis că cel mai potrivit spațiu ar fi la Liceul Agricol. Ministerul Educației a blocat însă procesul de alocare a unui nou sediu.

„Am primit acum o înștiințare care m-a surprins, de la Ministerul Educației. Știți că la cererea Salvării de la Spitalul Județean am decis să oferim spațiu pentru încă un punct de salvare, în partea de nord a orașului, la fostul Liceu Agricol. Avem acolo spații și au fost foarte potrivite, ușor accesibile pentru un punct al salvării, astfel încât să se poată interveni cât mai prompt la cazurile de urgență în această parte a orașului. Nu trebuie să uităm că de multe ori viața unor oameni este salvată sau dimpotrivă pierdută în funcție de prompitudinea cu care beneficiază de asistența medicală de urgență și cred că nimic nu e mai de preț decât viața unui om. Deîndată ce am primit acea solicitare de la Salvare, am făcut toate demersurile să găsim o locație și am găsit-o și ea este foarte bună și apreciată de cei de la Salvare. Ei bine, Ministerul Educației ne răspunde că nu putem să punem la dispoziția Salvării acel spațiu, pentru că este acolo un litigiu. Eu nu știu până când încă mai continuă această situația aberantă în care tu ești administrație publică locală, ai un bun în patrimoniu, dar trebuie să îți spună un funcționar dintr-un minister ce să faci cu acel patrimoniu”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, astăzi.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare