Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ambulanța din Timișoara nu poate primi sediu și în nordul orașului. Ministerul Educației taie și spânzură

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ambulanța Timiș mai are de așteptat până să primească un sediu suplimentar în nordul orașului. După ce serviciul din cadrul Spitalului Județean a adresat primăriei o solicitare prin care cerea alocarea unui spațiu în partea de nord pentru ca intervențiile la cazurile din zonă să fie făcute mai rapid, municipalitatea a decis că cel mai potrivit spațiu ar fi la Liceul Agricol. Ministerul Educației a blocat însă procesul de alocare a unui nou sediu.

„Am primit acum o înștiințare care m-a surprins, de la Ministerul Educației. Știți că la cererea Salvării de la Spitalul Județean am decis să oferim spațiu pentru încă un punct de salvare, în partea de nord a orașului, la fostul Liceu Agricol. Avem acolo spații și au fost foarte potrivite, ușor accesibile pentru un punct al salvării, astfel încât să se poată interveni cât mai prompt la cazurile de urgență în această parte a orașului. Nu trebuie să uităm că de multe ori viața unor oameni este salvată sau dimpotrivă pierdută în funcție de prompitudinea cu care beneficiază de asistența medicală de urgență și cred că nimic nu e mai de preț decât viața unui om. Deîndată ce am primit acea solicitare de la Salvare, am făcut toate demersurile să găsim o locație și am găsit-o și ea este foarte bună și apreciată de cei de la Salvare. Ei bine, Ministerul Educației ne răspunde că nu putem să punem la dispoziția Salvării acel spațiu, pentru că este acolo un litigiu. Eu nu știu până când încă mai continuă această situația aberantă în care tu ești administrație publică locală, ai un bun în patrimoniu, dar trebuie să îți spună un funcționar dintr-un minister ce să faci cu acel patrimoniu”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...

Nesimtirea celor care blocheaza accesul AMBULANTELOR, sanctionata dur la Timisoara

Pentru că există nenumărate cazuri de șoferi ”miserupiști” sau pur și simplu de o...